Напукани устни - този досаден зимен проблем

Зимно време голяма част от хората имат проблем с напуканите устни. Те лесно се въздействат от външните фактори като вятъра, студа, сухия въздух и слънцето.   В устните няма мастни жлези, които

2012-03-06 15:45:00
Напукани устни - този досаден зимен проблем
Как да се справим с напуканите устни? Снимка: sxc.hu

Зимно време голяма част от хората имат проблем с напуканите устни. Те лесно се въздействат от външните фактори като вятъра, студа, сухия въздух и слънцето.

 

В устните няма мастни жлези, които да ги овлажняват по естествен начин. Именно заради това те се изсушават лесно и се напукват при определени метеорологични условия в сравнение с други части на тялото.

 

Ако искате да решите проблема с напуканите устни, използвайте хидратираща козметика – балсам или някакъв друг мехлем, които да ги подхранват и овлажняват. За да възстановите състоянието на устните си по най-бърз начин, използвайте крем за устни с успокояващи кожата съставки непосредствено преди лягане.

 

 

 

За напукани устни най-подходящи са продукти, които съдържат минерали, семена от рицин, витамини, антиоксидани, слънчогледово олио и др.

 

Когато имате напукани устни избягвайте употребата на козметични продукти с цвят и аромат, защото те допълнително ги изсушават.

 

 

Още интересни здравни новини може да намерите в Puls.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 12 години

Май само на мен ми харесват напукани/изпръхнали устни.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия