Как да не допускаме грешки, когато се гримираме?

2013-10-29 17:00:00
Как да не допускаме грешки, когато се гримираме?
Снимка: sxc.hu

Една добре гримирана жена винаги изглежда чудесно. Ако е съумяла да подчертае качествата, които има и да прикрие недостатъците, може да изглежда очарователно. Но сме свикнали да виждаме и не толкова очарователни дами по улиците.

 

Сега ще посочим няколко грешки, които често допускаме, когато се гримираме.

 

1. Неподходящо червило. Някои момичета изобщо не съобразяват цвета на червилото си с тоалета или с тена на лицето си. Всеки човек е различен и му отиват различни цветове, затова трябва да се съобразиш. На прекалено светли жени или мургави – тъмни нюанси на устните не седят добре. Както и прекалено светли.

 

2. Вечерен грим за през деня. Хубаво е, когато отидеш на купон, дискотека или някакво вечерно излизане да си направиш по-силен грим, ако ти отива. Но в ежедневието си да слагаш тежък грим е признак на липса на стил. Ограничи се до по-натурална визия за светлата част от денонощието.

 

 

3. Кожата ти лъщи. Ако имаш мазна кожа е хубаво да я почистваш редовно и да ползваш подходяща козметика. Слагай матираща пудра и ще видиш, че има резултат.

 

4. Не подбираш подходящия за теб фон дьо тен. Важно е да ползваме продуктите, които пасват на нашата кожа. Особено при декоративната козметика трябва да избираме внимателно и цвета. Грозна гледка е момиче, което си е сложило фон дьо тен с няколко тона по-тъмен от цвета на кожата, а шията ѝ деколтето издават истинския цвят.

 

5. Неподдържан маникюр. Изключително лошо впечатление прави олющения лак за нокти. Когато видиш, че маникюра ти вече не е в перфектна форма, по-добре го изтрий и ако нямаш време не се лакирай, отколкото да ходиш с развалени нокти.

 

6. Прекалено тънки вежди. Истина е, че не са модерни дебелите вежди, но не е нужно да се прекалява с пинсетата. Ако ти е трудно да оформиш веждите си сама, можеш да посетиш козметик, но не си прави прекалено тънки веждите и не прекалявай с гримирането, защото можеш да изглеждаш смешно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия