Отървете се от тъмните кръгове под очите

Тъмните кръгове под очите са досаден проблем, причините за който могат да са най-различни – от недоспиване и преумора до генетична предразположеност и по-тънка кожа. Във всеки случай обаче те не

2012-04-01 23:08:00
Отървете се от тъмните кръгове под очите
Снимка: sxc.hu

Тъмните кръгове под очите са досаден проблем, причините за който могат да бъдат най-различни – от недоспиване и преумора до генетична предразположеност и по-тънка кожа. Във всеки случай обаче те не са никак приятни за гледане. Вижте как да се отървете от тях или най-малкото да ги направите по-незабележими:

 

 

1. Отделяйте достатъчно време за сън.

Постарайте се да се наспивате. Много често, особено сред тийнейджърите, недостатъчното количество сън и будуването до късно през нощта водят до появата на издайническите тъмни кръгове под очите.

 

 

2. Пийте вода.

Старайте се всеки ден да приемате достатъчно количество вода. Хидратирайте организма си отвътре и това непременно ще се отрази благоприятно на състоянието на кожата ви, включително и на неприятните тъмни кръгове под очите.

 

 

3. Използвайте слънцезащитни продукти за лице.

Нерядко тъмните кръгове под очите се образуват в резултат на въздействието на вредните ултравиолетови лъчи. Погрижете се кожата ви винаги да е защитена.

 

 

4. Откажете цигарите.

Това е поредната причина, поради която е хубаво да се откажете от един от най-вредните навици – тютюнопушенето. Неблагоприятното му въздействие върху кожата е известно отдавна.

 

 

5. Ограничете алкохола.

Консумацията на спиртни напитки също вреди на състоянието на кожата. Не е необходимо да сте пълни въздържатели, но се стремете да пиете рядко и не прекалявайте с количествата.


6. Наблегнете на Витамин К.

Тъмните кръгове под очите могат да се дължат на недостига на Витамин К. Погрижете се да си го набавяте чрез консумацията на повече зелени листни зеленчуци, като спанак, лапад, маруля, броколи, зеле и други.

 

 

7. Не пренебрегвайте и Витамин С.

За добро състояние на кожата от изключително важно значение e и приема на достатъчно количество Витамин С с храната. Можете да си го набавяте чрез консумацията на цитрусови плодове, ягоди, малини, боровинки, грозде, домати, зеле, репички, броколи, стафиди и други.

 

 

8. Ограничете приема на сол.

Един от най-големите врагове на хубавата кожа е солта, приемана в големи количества. Не досолявайте допълнително ястията си и избягвайте продуктите с високо съдържание на сол.

 

 

9. Използвайте подходяща козметика.

На пазара в България се продават безброй козметични продукти срещу тъмните кръгове под очите, които имат благоприятен ефект.

 

 

10. Не пренебрегвайте домашната грижа.

За да се отървете от тъмните кръгове под очите, можете да приложите и някои стари, но изпитани методи:

- нарежете две парченца краставица, сложете ги в хладилника, докато се изстудят, и ги наложете под очите си. Останете така 10-15 минути.

- навлажнете две пакетчета чай от лайка и ги оставете в хладилника, докато се охладят. Сложете ги под очите и постойте с тях няколко минути.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия