Домашни рецепти за красива кожа

За да изглежда кожата винаги безупречна, за нея трябва да се полагат системни грижи. Вижте няколко идеи за домашни рецепти, които ще направят кожата ви по-мека, ще я подхранят и ще й придадат невероят

2012-03-17 16:31:00
Домашни рецепти за красива кожа
Снимка: sxc.hu

За да изглежда кожата винаги безупречна, за нея трябва да се полагат системни грижи. Вижте няколко идеи за домашни рецепти, които ще направят кожата ви по-мека, ще я подхранят и ще й придадат невероятно свеж вид:

 

 

Рецепта 1

 

Необходими съставки:

1 ябълка

1 с.л. пшеничен зародиш

 

Обелете ябълката и я направете на пюре с помощта на блендер. Прибавете пшеничния зародиш и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Измийте лицето си с топла вода, за да разширите порите, и нанесете маската. Оставете да подейства 10-15 мин. и изплакнете лицето. Тази маска ще хидратира кожата ви и ще й придаде тонус.

 

 

Рецепта 2

 

Необходими съставки:

1 авокадо (на пюре)

1 морков (сварен и намачкан на пюре)

½ ч.ч. сметана

1 яйце (разбито)

3 с.л. мед

 

Смесете всички съставки до получаването на хомогенна смес. Нанесете по лицето и шията и оставете да подейства 10-15 мин. Изплакнете с хладка вода. Тази маска съчетава полезното въздействие на Витамин А и Витамин Е, както и на антиоксидантите, калция и протеините, които ще възстановят кожата ви след студения зимен сезон.

 

 

Рецепта 3

 

Необходими съставки:

1 киви

2 с.л. кисело мляко

1 с.л. мед

1 с.л. кайсиево или бадемово масло

1 ч.л. ситно смлени бадеми

2 капки етерично портокалово масло

 

Пасирайте кивито в кухненски робот. Прибавете към него киселото мляко, кайсиевото или бадемовото масло, меда и ситно смлените бадеми. Пасирайте до получаването на смес с консистенция на крем. Прибавете етеричното портокалово масло и разбъркайте добре. Нанесете по лицето, шията и деколтето. Оставете няколко минутки да подейства и изплакнете обилно. Тази маска почиства кожата и я прави по-мека. Тя е подходящата както за суха, така и за мазна кожа.

 

 

Рецепта 4

 

Необходими съставки:

2 с.л. мед

2 с.л. масло от сладък бадем

5 капки етерично масло от роза

 

Смесете всички съставки и нанесете сместа внимателно по кожата на лицето с помощта на връхчетата на пръстите си. Оставете да подейства 15 мин., след което изплакнете с хладка вода. Тази маска е подходяща за хора със суха и нормална кожа. Тя подхранва кожата на лицето, придава й свежест и мекота.

 

 

Рецепта 5

 

Необходими съставки:

1 с.л. кисело мляко

1 с.л. мед

 

Смесете съставките до получаването на хомогенна смес и нанесете на лицето. Оставете да подейства 10-15 мин. и изплакнете. Тази проста и лесна маска е подходяща за всеки тип кожа. Тя има успокояващо и почистващо действие.

 

 

Рецепта 6

 

Необходими съставки:

1 белтък

1 ч.л. мед

1 ч.л. пшенично нишесте

 

Смесете всички съставки до получаването на хомогенна смес. Нанесете на лицето и оставете да подейства 15-20 мин. Изплакнете с хладка вода. Тази маска е изключително подходяща за младежка кожа. Има почистващо действие и придава на кожата свежест и мекота.

 

 

Рецепта 7

 

Необходими съставки:

1 с.л. зехтин

1 с.л. мед

1 жълтък

3-4 капки лимонов сок

 

Разбийте жълтъка и добавете останалите съставки. Бъркайте до получаването на хомогенна смес. Нанесете по лицето и шията и оставете да подейства 10-15 мин. Изплакнете с топла вода. Тази маска подхранва кожата в дълбочина.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
iul4e-cool4e
преди 12 години

благодаря!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия