5 начина да избегнеш романтичения фатализъм

За всички, които мечтаят за перфектната любов

2018-04-05 11:30:00
5 начина да избегнеш романтичения фатализъм
Снимка: Pixabay

Ако сте сингъл и все още чакате да се появи принцът от приказките, романтичният фатализъм може да застане на пътя ви. Специалистът Verity Hogan обяснява защо трябва да спрете да чакате съдбата.

 

Очаквате ли съдбата да донесе "единствения"? Все още търсиш онзи рицар в блестяща броня, за да те спаси? Може да страдате от романтичен фатализъм. Любовта може да се появява от нищото в приказките, но чакането на съдбата да се намеси в собствения ви живот може сериозно да ограничи шансовете ви да намерите любов.

 

Всъщност едно неотдавнашно проучване на експертите от eharmony установи, че хората, които най-силно вярват в ролята на съдбата в романтиката, имат 18% по-малко шанс да бъдат във връзка, отколкото по-прагматични хора.

 

Да оставите фантазията не е лесно, но забравяйки приказката, може да сте на път да напишете собствената си любовна история. Ето 5 начина да избегнете романтичния фатализъм:

 

1. Направете първия ход

 

Докато някои двойки се срещат случайно - очите им се срещат в претъпкана стая или се натъкват на опашката в магазина - това са изключения, а не правилото. Има много по-голяма вероятност да срещнете някого, ако поемете инициативата и активно търсите.

 

Присъединете се към сайт за запознанства и изпращайте съобщения, посещавайте събития със сингъл характер или разговаряйте със симпатичния непознат, който виждате всеки ден.

 

2. Бъдете горди с вашия статут на необвързани

 

Ако наистина искате да срещнете някого, кажете го. Не се срамувайте и не се опитвайте да скриете състоянието си. Няма нищо лошо в това да си сам и също няма нищо лошо в това да признаеш, че искаш да бъдеш в във връзка.

 

Приятелите ви може да познават някой, който да се окаже идеален за вас. Да бъдеш честен ще ти помогне да откриеш какви взаимоотношения наистина искаш. Останете верни на вашите ценности, ако търсите взаимоотношения, не се хвърляйте към някой, който иска само флирт.

 

3. Забравете за принца

 

За съжаление, ако някой изглежда твърде добър, за да е истина, вероятно наистина е така. Невероятният принц може да влезе в живота ви, да разруши всички ваши мечти и после все така изненадващо да си отиде. 

 

Всеки иска да впечатли другия в началото на връзката, но ако вашият човек говори повече отколкото прави, оставете мечтите. Потърсете партньор, който е честни за това кой е и как се чувства по отношение на вас.

 

4. Идентифицирайте реалните модели на живот

 

Докато много от нас мечтаят за романтика, гледайки романтични филми и истории, си струва да си припомним, че много от тези епични литературни герои са нефункциониращи.

 

Бихте ли искали наистина да сте с някой, който обърква страстта с ревност и контрол? Опитайте се да разберете, че фантастиката е точно това и не се вдъхновява от взаимоотношенията в реалния живот.

 

Помислете за най-добрите двойки, които познавате: връзките им са пълни с драма и несигурност, или се третират взаимно с уважение, дават приоритет на честността и спорят конструктивно?

 

5. Не забравяйте, че няма такова нещо като заживели щастливо завинаги

 

Повечето приказки завършват още в началото на връзката с грандиозна първа целувка или сватбена церемония. Те рядко ви казват какво ще се случи по-нататък. В действителност, дори и най-добрите взаимоотношения ще минат през много трудности.

 

Компромис, комуникация и общи ценности са необходими, за да останат взаимоотношенията дългосрочни.

 

Снимка: Pixabay

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия