Сезонът на Овена - какво да очакват зодиите?

Прогноза за периода

2024-03-21 18:00:00
Сезонът на Овена - какво да очакват зодиите?
Снимка: iStock/sutthirat sutthisumdang

Сезонът на Овена е тук! Той започва на 21-и март и продължава до 20-и април. С него започва и новата астрологична година - Овенът е пръвия знак в зодиака, а с новия сезон посрещаме и пролетта. Това значи, че периодът е идеален за ново начало, промени, внасяне на свежест в живота, скъсване с вредните навици, заемане с целите. Кардиналните знаци Рак, Везни и Козирог са много заети, а огнените Овен, Лъв и Стрелец ще имат доста късмет през периода. Ето какво ви очаква, според американския "Cosmopolitan".

 

Овен

 

Това е техният сезон и са в свои води. Сега те са най-важните, всичко се върти около тях. Вероятно планират голямо парти за рожден ден, но нека си отделят и време да помислят за бъдещето си. Да помислят какво искат от живота, с кого искат да бъдат, как да постигнат целите си. Нито една мечта сега не е прекалено смела или голяма, стига да започнат да действат, могат да постигнат желанията си и да направят куп позитивни промени в живота си.

 

Телец

 

Те са едни от най-пасивните зодии. Но сезонът на Овена ги прави много по-решителни и директни. Има много неща, които Телците искат да постигнат и направят в живота си, но няма как да има прогрес, ако не се погрижат за недовършената работа. Сега в живота им се завръщат бивши партньори, стара работа, стари неща от миналото. Трябва да решат дали да ги премахнат завинаги от живота си или отново да ги приветстват в него. Изборът е техен, но да се уверят, че ще вземат правилното решение.

 

Близнаци

 

Общителни и социални зодии са по принцип, сега това важи в пълна сила! Постоянно излизат, ходят на различни места и събития, запознават се с нови хора, срещат нови приятели на всеки ъгъл. Всеки иска да е край Близнаците, натъкват се на приятелите си, където и да отидат. Чудесно време за сработване с познати и колеги, за създаване на нови контакти и връзки, за работа в екип. Не трябва да остават сами през периода, работата с другите им носи много ползи сега. А и си изкарват страхотно, когато са с приятел.

 

Рак

 

Да се заемат с довършителните неща, свързани с важния проект, който отдавна подготвят. Най-накрая е време да го покажат и представят на света. Периодът им носи признания и похвали, особено в професионалния живот. Ако се представят добре, наистина ще получат големи награди. Но ако са отпуснати, вършат нещата набързо или игнорират задълженията си, хората определено ще забележат това. Нека работят здраво и дадат най-доброто от себе си, така ще постигнат много неща.

 

Лъв

 

Сезонът на Овена им помага на разширят хоризонта си. Стават една завършена личност и са доволни от себе си. Може да отидат на пътешествие, да се запишат на курс или да започнат да общуват с хора с различни интереси, хобита, от съвсем друга сфера. Така придобиват нови възгледи за света. Няма да има нищо скучно в живота им през периода. Всеки разговор е интересен и ги обогатява, всяко място носи познание, всичко, което правят се превръща в натрупан опит. Лъвовете истински ще се насладят на сезона.

 

Дева

 

Да запомнят, че не е тяхна задача и отговорност да подредят живота на всички хора около себе си. Периодът ги предизвиква да спрат да се грижат за другите и да пренебрегват себе си. Обичат да помагат и това е в природата им. Наслаждават се на това да вършат услуги и се чувстват отговорни към хората, които обичат, но не може постоянно да се раздават. Ако дават 100% за дадена връзка, а човекът им отвръща с 50% или дори с 0%, така Девите хабят време, енергия, усилия. Нека сега премахнат токсичните връзки от живота си и да се фокусират над промени.

 

Везни

 

За тях това е сезонът на любовта и връзките! Копнеят да си намерят партньор, да има с кого да се гушкат на дивана вечер вкъщи. Пролетта носи ново начало в любовния им живот, Везните излизат повече, топлото време повдига настроението им. Ще е лесно да омайват хората наоколо, да печелят вниманието, когато са навън и да получат този, който искат. Във флирт настроение са. По-хубавото е, че и периодът е идеален за подписване на договори, намиране на бизнес партньори и т.н. Някои Везни пък опознават по-добре приятелите си и връзките стават по-силни.

 

Скорпион

 

Пренебрегват списъка си със задачи и задължения от много дълго време. И сега ще има последствия. Ако са били отпуснати и лениви в работата, сега това ще бъде забелязано. Ако не са се грижили добре за себе си, сега ще започнат да се чувстват зле. Ако вкъщи са били мързеливи и непродуктивни, ще забележат хаоса в дома си. Естествено, това не е краят на света и има време за промени. Сезонът на Овните ги кара да видят бъркотията около себе си, да разпознаят кое е неправилно и нездравословно. Нека се заловят за работа и нещата ще се оправят.

 

Стрелец

 

Периодът е един от най-хубавите им за годината. На фокус сега са романтиката, секса, забавленията. Любовният им живот е във възход, постоянно нещо се случва, печелят симпатии. Ще се радват на много флиртове, вълнуващи срещи, може да намерят нова тръпка или дори да започнат нова връзка. Освен това, сезонът на Овена ги прави много креативни. Сега е времето да се отдадат на това и да покажат таланта си - да напишат книга, да нарисуват картина, да композират песен и т.н.

 

Козирог

 

Те пък ще прекарат много време вкъщи. Периодът е идеален за пролетно почистване, нова подредба в дома, купуване на нова украса и нови мебели, както и за сближаване с половинка, съквартирант, роднини. Сезонът ще е емоционален за тях, стават по-интровертни и прекарват време само с най-близките хора, които много обичат. Така и трябва да бъде. Мисията им сега е да се фокусират върху хората, които ги подкрепят, да заздравят най-важните връзки и да превърнат жилището си в уютен дом, в който се чувства в безопасност.

 

Водолей

 

Телефонът им постоянно звъни и са много търсени по време на сезона на Овена. Биват поканени на интересни събития и партита, приятелите постоянно искат да излизат с тях, Водолеите почти нямат време за себе си. Но това много им харесва, периодът е вълнуващ! Сега те стават много социални, общуват повече, запознават се с нови хора, създават нови контакти и връзки. Може и да не се сбижат истински с новите хора в живота си, но те са им необходими - така виждат различни гледни точки, научават повече за света около себе си, разширяват хоризонта си. А все пак ще намерят и някои добри приятели.

 

Риби

 

Те са големи мечтатели, които постоянно си фантазират и живеят в облаците. Но сезонът на Овена ги връща на земята. И им подсказва, че е време да станат сериозни. Имат големи и смели мечти, по-големи от на всяка друга зодия, но ако не направят план, ако не се захванат за работа, ако не действат, няма как да ги сбъднат. Нека си направят реални и постижими планове и програми през сезона, после да намерят нужната увереност и да започнат да работят по целите си, вместо само да мечтаят. Веднъж щом решат да свършат нещо, ще станат непобедими и никой няма да може да ги спре. Просто трябва да направят първата стъпка.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия