Хелоуин съвсем наближи и имаме само няколко дни да се подготвим за празника. Ако още не сте избрали костюм и се чудите как да се маскирате, може да сте в тон с тенденциите. Кои ще са най-модерните, търсени и актуални костюми за страшния и мистичен празник тази година? Вижте отговорите на "BIllboard", "CNN" и "Marie Claire".

 


Барби

 

Не е никаква изненада, че костюмите на Барби и Кен са най-популярни тази година. Още от 2022 г. Барби модата (дрехи, аксесоари, чанти, грим, обувки, маникюр, коси в цикламено и розово) стана голям хит. С излизането на игралния филм за сладките кукли през лятото на 2023 г., това се засили. Хубавото е, че може да изберете костюм както на типична Барби, така и на различни видове Барби - спортистка, русалка, лекар, адвокат и т.н.

 

Снимка: iStock/fieldwork

 

Опенхаймер

 

Друг филм, който завладя кината през лятото, е този, посветен на американския физик и теоретик Робърт Опенхаймер. Няма да сбъркате, ако заложите на костюма на човека, който е създал атомната бомба. Така едновременно ще ви е по-топло (имате палто и шапка), а и сте в тон с празника - страшничко е, като помислите, че сте облечени като създателя на тази бомба.

 

 

Спайдърмен

 

Супергероят винаги е актуален избор за Хелоуин. През 2023 г. излезе филма Spider-Man: Across The Spider-Verse и става ясно, че костюмът на гСпайдърмен е третият най-търсен костюм тази година. Може да се въплатите в ролята на добрия герой и да се чувствате като истинска звезда.

 

Снимка: iStock/Oleg Elkov

 

Уенсдей Адамс

 

От Netflix пуснаха сериала "Wednesday" през ноември миналата година и той остана много хитов и тази година. Перфектен вариант за страшния празник! Дамите могат да се маскират като героинята от семейство Адамс - Уенсдей, с черна рокля или пола, да са на плитки и с готически грим. Така ще са едновременно страховити и секси.

 

 

Тед Ласо

 

През 2023 г. излезе последният сезон на сериала за симпатичния футболен треньор на английския отбор "Ричмънд". Сериалът постигна огромен успех и спечели много фенове, те дори настояват за четвърти сезон. Може да се маскирате като треньора Тед - с анцуг в синьо, черно и червено, с бейзболна шапка и слънчеви очила. Ако харесвате някой от другите герои, създайте визия на Кийли Джоунс, Рой Кент, Джейми Тарт или Ребека Уелтън.

 

 

Ариел малката русалка

 

През май чаровната русалка Ариел завладя кината. Тогава излезе новия игрален филм за нея и дори стилът на русалките се превърна в тенденция за лятото. Не е изненада, че много момичета ще заложат на визия на русалка за Хелоуин. Освен да облечете рокля с перка на риба, важно е да нанесете хубав грим - блестящи сенки, фон-дьо-тен, може да сложите и стикери на звездички по бузите.

 

Снимка: iStock/Denis Novikov

 

Принцеса

 

Вечна класика! За любителите на приказките, това е добра новина. Костюмите на принцеси все още остават много търсени. Създайте приказна визия със светлосиня или светлорозова рокля, скиптър, бални ръкавици и обувки. Може косата да е вдигната на кок. Така изглеждате нежни, мили, магични.

 

Снимка: iStock/Olena Piatenko

 

Вещица

 

Това също е сред най-често срещаните визии за празника. Вещиците са символ на Хелоуин и тази година също остават актуални. Много лесно може да намерите по магазините костюм на вещица. Не забравяйте за големите шапки и пръчицата, с която да правите магии.

 

Снимка: iStock/Deagreez

Автор: Ивета Иванова