По време на коронавирус: Как да разнообразите стоенето вкъщи?

Ето няколко идеи

2020-03-17 15:00:00
По време на коронавирус: Как да разнообразите стоенето вкъщи?
Снимка: Pixabay

Заради разпространението на коронавируса, прекарваме все повече време вкъщи. Не е препоръчително да излизате навън, дори да се чувствате добре - оправдано е излизането само за пазаруване от хранителните магазини и аптеките. А ако имате грипни симптоми, трябва да стоите само у дома и да сте под карантира, за да не разнасяте вируса. Ето и как може да разнообразите стоенето вкъщи, не само чрез стоене на компютъра и гледане на телевизия.

 


1. Пролетно почистване

 

Пролетта почти е тук и, така или иначе, е време да направите пролетно почистване. Сега няма да се налага да жертвате излизането през уикенда заради него. Имате повече време, вкъщи сте - почистете основно дома, хвърлете ненужните предмети, подредете гардероба си и заделете дрехи, които вече не носите, за да ги дарите, когато ситуацията се успокои.

 

Снимка: Pexels


2. Гответе

 

Сигурно след работа или училище сте гладни и бързате да хапнете нещо, затова залагате на готова храна или си правите нещо, което става лесно и бързо. Сега е времето да експериментирате, да се научите да правите повече ястия, да използвате различни съставки и продукти.

 

Снимка: Pexels

 


3. Играйте бордови игри

 

Припомнете си детството и намерете любимите си бордови игри. Организирайте вечер, в която да играете със семейството, гаджето или съквартирантите ви. Така ще си починете от телевизора и компютъра, а и ще се забавлявате.

 

Снимка: Pexels

 


4. Посветете време на домашния любимец

 

Тези от вас, които имат домашен любимец, сигурно много пъти са съжалявали, когато са били ангажирани или е трябвало да излизат, вместо да си играят с него. Сега може да му отделите повече време, да му се порадвате и да си играете.

 

Снимка: Pexels

 

5. Направете сами подаръци

 

Сега работят само магазините за стоки от първа необходимост. Ако скоро любим ваш човек има специален повод, сигурно се чудите какво да му подарите. Бъдете креативни, спомнете си за детството и се развихрете - може да създавате картички, рисунки, украшения чрез гланцови блокчета, стари бижута и предмети и т.н. Дори никой да няма повод, може просто да направите малки подаръчета за гаджето и приятелите.

 

Снимка: Pexels


6. Четете списание

 

Помните ли последния път, когато сте чели хартиено списание? В днешно време залагаме на тях основно при дълго пътуване, иначе всички новини ги има в интернет. Купете си интересни списания от супермаркетите и почетете известно време. Естествено, хубаво е да почетете и книги.

 

Снимка: Pexels


7. Пишете в дневник

 

Сигурно като малки сте имали таен дневник и сте записвали много неща в него. Сега може да сторите същото - вземете тефтер или тетрадка, опишете някои свои преживявания, обяснете какво чувствате, от какво се страхувате, за какво мечтаете. Може в него да порисувате, да залепите картинки и снимки.

 

Снимка: Pexels


8. Правете упражнения

 

Важно е да останете активни, дори когато стоите основно вкъщи. Тъй като няма как да ходите на фитнес, да тренирате навън или да се разхождате дълго, правете упражнения вкъщи. Така ще поддържате форма и ще се отпуснете. Спортът помага на имунната система.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия