Хитринки, които показват дали ресторантът е добър

Вижте кои са те

2019-05-31 16:30:00
Хитринки, които показват дали ресторантът е добър
Снимка: Pexels

Персоналът в кухнята и главните готвачи знаят най-добре какво прави един ресторант добър и могат да се ориентират каква е храната, както и хигиената, дори в заведения, които посещават за първи път. Те издават пред "Reddit" някои хитринки, чрез които да разберем в какъв ресторант сме попаднали. Ето и за какво да следите.

 


Храната

 


Трябва да питате от коя част на света или от коя страна са стридите. Ако персоналът не може да ви отговори веднага, значи не бива да ги ядете. Това важи и за повечето морски деликатеси.

 


Ако ресторантът има меню, което се състои само от една страница, това е добър знак. Означва, че готвачите са станали специалисти и могат да сготвят много добре изброените неща, това са техните специалитети. Ако пък попаднете на огромно меню, с много страници, в което има какво ли не - това не говори добре за ресторанта. Ако менюто е прекалено голямо, храните са просто замразени и ви ги поднасят затоплени, не се правят на момента.

 


Ако поръчате нещо, за което знаете, че отнема доста време да се сготви, а то идва бързо, в рамките на 10 - 15 минути, то не е прясно приготвено. Това важи най-вече за дни, когато е спокойно и няма много посетители. Ако има много посетители, готвачите обикновено се приготвят старателно и правят по няколко порции, дори когато е поръчана само една, за да има за следващите клиенти.

 

Снимка: Pexels

 


Персоналът

 

Трябва да следите какви са хората, които работят в ресторанта. Ако са ядосани и изнервени, не си поръчвайте нищо.

 


Ако работещите изглеждат апатични и не си говорят един с друг, нищо, че са колеги, не сядайте в този ресторант.

 


Ако сервитьорите и готвачите са вежливи, шегуват се един с друг, смеят се и се закачат, дори когато са заети и има много хора, това е прекрасно място. Колкото по-добре се разбира персоналът, толкова по-добре ще върви работата.

 


Чистота

 

Ако има килим, по-вероятно е ресторантът да е мръсен и да не се чисти старателно - така се прикриват петна и т.н. Възможно е само да минават с прахосмукачка, едва ли килимът там се пере често.

 


Ако менютата са изцапани, мазни и прашни, това говори за изключително лоша хигиена. Представете си какви са приборите.

 

Ресторант в скалите - рай в Алпите

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия