Топ 7 дестинации в Европа за лятото

Ето кои са те

2019-05-27 16:30:00
Топ 7 дестинации в Европа за лятото
Снимка: Pexels

Все още не сте измислили къде да изкарате по-голямата част от лятната ваканция, но ви се иска да е в чужбина и да посетите ново място? Експертите на изданието за туризъм "Lonely Planet" са съставили класация на местата в Европа, които най-много си заслужава да посетите през лято 2019 г. Ето и кои са те, според проучването.

 


1. Високите Татри, Словакия

 

Това е мистично място с впечатляващи пейзажи. Високите Татри са планинска верига, която включва най-високата част от Татрите и е с най-голяма надморска височина в целия район на Карпатите. По-голямата им част се намира в Словакия, затова почивка в някой от курортите там ще ви се отрази добре - спокойствие, тишина, прохладно място, планински пейзажи.

 

Снимка: Reuters

 


2. Мадрид, Испания

 

Ако живеете за партитата и купоните, това предложения ще ви хареса. Смята се, че нощният живот в Мадрид е един от най-впечатляващите и вълнуващи в цяла Европа. Ще ви е забавно, а през деня ще има и къде да се разхождате - големия парк Ел Ретиро, главния площад - Плаза Майор, ще видите и Кралския дворец и галерия Прадо. В Мадрид има много ленти за велосипедисти и широки тротоари.

 

Снимка: Reuters

 


3.  The Arctic Coast Way, Исландия

 

Това е по-отдалечено и самотно място в страната. Там ще се радвате на спокойствие, защото няма големи тълпи от местни и туристи. В същото време Исландия ще ви впечатли с оглушителните си водопади, огромните ледници, фурмаролите, възможностите за практикуване на зимни и екстремни спортове, наблюдаването на диви животни.

 

Снимка: Reuters

 


4. Херцеговина, Босна и Херцеговина

 

Не е много далеч от България. Градовете и селата в частта Херцеговина са приказни. Може да се разходите по улиците на древното село Почител, карстовите тунели и подземни реки в пещерата Ветреница, да се отдадете на планински поход в селото Лукомир.

 

Снимка: Reuters

 


5. Бари, Италия

 

Бари е пристанищен град и столица на район Пулия в южната част на Италия. Там има красив стар град с много магазинчета, заведения и атракции. Доста културни пространства скоро отвориха врати там, например, театърът "Teatro Piccinni".

 

Снимка: Pixabay

 


6. Шетланд, Шотландия

 

Това е най-северната точка на Великобритания. Шетландските острови са архипелаг, принадлежащ на Шотландия, и там ще може да се порадвате на истинска лятна ваканция. Крайбрежните пейзажи са впечатляващи, а може да видите и много интересни животни - видри, косатки, да опитате рибни специалитети и дори да се снимате с шотландско пони и шотландска овчарка.

 

Снимка: Reuters

 


7. Лион, Франция

 

Това е подходящо място за хората, обичащи архитектурата и културния живот. Може да се разходите в парка "Тет д'Ор" с приказно езеро и градина с рози, да посетите театъра "Фурвиер", да разгледате стария град, свързан с историята на страната, да видите Лионската катедрала и да посетите Музей на изящните изкуства. Има и много ресторанти с вкусни специалитети.

 

Снимка: Reuters

 

Къде да отидат на екскурзия зодиите?

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия