Как зодиите бягат от реалността?

Какво ви помага да не мислите за проблемите?

2018-08-12 10:30:00
Как зодиите бягат от реалността?
Снимка: Pexels

Овен

 

Трябва им физическа дейност, за да се разсеят от драмите. Обичат да плуват, да играят баскетбол или футбол. Изобщо - колкото повече спортуват, толкова по-заредени се чувстват и спират да мислят за проблемите. Чрез тренировките се отделят ендорфин, който се смята за хормона на щастието. Много са импулсивни и понякога може в яда си да се наранят и да завършат в болница или в затвора.

 


Телец

 

Когато искат да избягат от действителността, телците се махат от всички социални мрежи, изключват си телефона и просто си пускат сериали или филми. Те не искат да се занимават с нищо, свързано с техния живот и затова се потапят в чуждия, дори измислен живот. Съпреживяват проблемите на героите. Това им трябва, за да се успокоят.

 


Близнаци

 

По принцип обожават да говорят и да общуват с различни хора, но когато искат да се махнат от реалността, те млъкват и започват да медитират. Трудно се успокояват и им трябва много време, докато успеят да се съсредоточат върху медитацията. Искат просто да си върнат енергията и да възобновят силите си.

 


Рак 

 

Най-доброто лекарство за раците е музиката. Те слагат слушалките, надуват звука и слушат любимите си песни. Тъй като са много емоционални, музиката ги докосва и им помага да се чувстват по-добре. Ако отидат на концерт или музикален фестивал - веднага се отпускат. Там има неща, които им харесват - талантливи музиканти и хора, които споделят техния вкус.

 


Лъв

 

За да избягат от проблемите, лъвовете трябва да застанат на сцена или поне да привлекат вниманието върху себе си. Това става като отидат на караоке, например. Или им помага любимото им занимание - пазаруването. Когато си купят нещо красиво, скъпо и луксозно, настроението им се подобрява. Обичат и да избират подаръци за близки.

 


Дева

 

Девите потъват в четенето и книгите. Така те научават нови неща, или намират отговор как да се справят със собствените си проблеми. Четенето им помага и да не се концентрират толкова върху своите мании и да не искат винаги да са перфекционисти. Научават, че не всичко е на живот и смърт.

 

Везни

 

Тези знаци се фокусират върху домашните си любимци - започват да се грижат за тях, да си играят заедно, да ги хранят. Ако нямат - просто отиват в зоопарка или някой зоомагазин и се зареждат положително. Общуването с животни им действа терапевтично, защото са чувствителни. Ако нямат възможност да направят нищо от изброеното, отдават се на някое хоби.

 


Скорпион

 

Бягат от реалността, когато се видят с любимия. Ласките, милувките, целувките и прегръдките лекуват скорпионите. Така от организма им се отделя ендорфин и те стават по-радостни. Физическото докосване, душевната връзка, даването и получаването - това им дава истинска наслада.

 


Стрелец

 

Те приемат бягството буквално. Когато не издържат на стреса - купуват си билет за някъде или палят колата. Искат да сменят обстановката, да виждат други хора, да се разхождат на нови места. Промяната им носи хармония. Не, че не се интересуват от станалото в живота им, просто имат нужда да се махнат за малко.

 


Козирог

 

Те са много работливи и стриктни. Ако се почувстват зле, трябва да изпуснат пара и да си дадат почивка. И то не само един ден или един уикенд, а истинска, по-продължителна почивка. Може също да попътуват някъде или поне да посещават по-различни места в града си, да не учат и да не мислят за работа.

 


Водолей

 

Водолеите се чувстват добре, когато се разходят из гората, из парка или тръгнат на поход в планината. Да гледат нощното небе, ярките звезди - това им действа лечебно. Това обаче са и едни от знаците, за които е най-вероятно да развият някаква зависимост - към алкохол или наркотици, когато са наранени. Мислят си, че така болката ще отшуми.

 


Риби

 

Рибите най-често бягат от действителността - за тях дори това е хоби. Но им е и по-лесно - те просто се потапят във въображението си и започват да разиграват необикновени сценарии в главата си. Или се гмуркат в света на изкуството - гледат картини, скулптури, слушат музика. Понякога самите те творят или поне започват да мислят за нов дизайн в дома или на работното място.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия