Овен

 

Подходящ период за уреждане на някои различия и спорове от личен характер. Първоначално може да ви обхванат съмнения дали да разговаряте по „горещите“ теми, но при всички случаи няма как да оправите нещата, ако не проявите инициатива. Не всичко, което чуете от него/нея ще ви хареса, обаче ще ви накара да се замислите над два въпроса: искам ли тази връзка и има ли смисъл да я продължавам.

За необвързаните предстоят интересни преживявания. Може би най-после някой, който от доста време показва силен интерес към вас, ще се престраши и от леки намеци ще премине към по-настойчиви действия.

 

Телец

 

Вниманието ви ще е ангажирано много повече с текущите занимания и в частност с възможностите да се забавлявате. При това ще се чувствате по-приятно, ако се забавлявате в компанията на ежедневните си приятели или близки роднини (братя, сестри), отколкото в присъствието на гаджето си. Ситуацията е неблагоприятна за него/нея и ще породи съмнения, съпроводени с болезнени въпроси или атакуващи СМС-и. По-добрата тактика е да не реагирате, в противен случай може да се стигне до остри реплики и раздяла.

Необвързаните и през тази седмица ще си останат такива. Прекалено взискателни са и вглъбени в себе си. Едва ли някой ще успее да привлече вниманието им, освен ако не ги покани на разходка, съчетана с нещо вкусно за хапване.

 

Близнаци

 

Помислете добре дали връзката ви, такава каквато е в момента, ви харесва. Вероятно ще установите, че отношенията са доста скучни и лишени от живителни емоции. Вземете инициативата в свои ръце. Променете леко външния си вид, предложете идея за развлечение в свободното време, която да е различна от кино, разходка или виртуално състезание на плей-стейшъна. Следвайте въображението си. Ако нищо не се получи, може би е време да промените обекта на интереса си.

Необвързаните ще имат доста интензивни конакти и един от тях ще ги заинтригува повече от другите. Отношенията може и да не се задълбочат, но първоначалните емоции за известно време ще ангажират съзнанието им.

 

Рак

 

Разполагате с достатъчно свободно време и сте ориентирани предимно към интелектуални занимания. Четенето на книги и гледането на филми ви отделя от реалността и ви прави по-взискателни, подтиква ви да идеализирате образите, които изграждате в съзнанието си. Може би е по-добре през тази седмица да намалите и контактите си, дори с обекта на чувствата. Вместо да ви зарадва по-скоро ще ви ядоса и разочарова.

Мислите на необвързаните Раци ще са обърнати много повече към самите тях, отколкото към заобикалящата ги действителност. Дори настойчивите опити за свалка и флирт няма да им направят впечатление. Единственото, на което биха реагирали е нечия молба за помощ, на която ще се отзоват с усмивка и ентусиазъм.

 

Лъв

 

В случай, че нямате лични проблеми с приятел/ката си отношенията ще си останат спокойни и през тази седмица. Онези от вас, които преживяват конфликт пък ще имат възможност да оправят нещата. От вас се изисква само едно, бъдете откровени. Наричайте нещата с истинските им имена и казвайте онова, което мислите. Дори най-малката сянка на съмнение само ще навреди и ще създаде още по-големи неприятности. Отстоявайте мнението си, но уважавайте и чуждото. Слушайте себе си, а не приятелите.

Необвързаните трябва да са по-предпазливи. Избягвайте контактите с непознати, колкото и привлекателни да ви изглеждат. Вместо да поставите началото на вълнуваща връзка може да попаднете в неприятна ситуация.

 

Дева

 

Непривично за вас и рядко ви се случва, но през тази седмица ще сте много разсеяни, ще ви е трудно да преценявате обективно събитията. Ще сте склонни да драматизирате дори дребни неуспехи, които принципно едва ли някой би нарекъл сериозен проблем. В този смисъл е по-добре да обсъждате тревогите си с близките, а не с гаджето. Няма да ви разбере, няма да реагира както очаквате и... ще се скарате. Момичетата може и сълзи да проронят, което пък ще е съвсем излишно.

Онези представители на вашия знак, които до момента нямат постоянна връзка може и да попаднат в кръгозора на привлекателна личност, но поради минорното си настроение едва ли ще се съгласят на нещо друго, освен на неангажиращ чат през социалните мрежи.

 

Везни

 

Личните, и в частност любовните, отношения изцяло ще изпълват мислите ви. Ще разполагате с достатъчно свободно време, за да направите ретроспекция на случващото се до момента, но това е нож с две остриета. Вие сте склонни прекалено много да се задълбавате в анализ на детайли и да търсите причина и следствие дори там където ги няма. В случая става дума за онези от вас, които са в постоянна връзка. Имайте пред вид, че хората са различни, гаджето ви едва ли приеме фактите и ще разсъждава по вашия начин и би било грешка да се идентифицирате с него/нея.

Ако грипът все още не ви е повалил използвайте всяка свободна минута, когато времето позволява, за занимания на открито. Разходка, велосипед, зимна пързалка или дори просто бой със снежни топки (там, където има сняг) са сигурният начин да се предпазите от коварния вирус и да стабилизирате имунната система. А и ще се запознаете с много нови хора, което значи нови емоции.

 

Скорпион

 

Излъчването ви е силно през тази седмица и сте особено привлекателни. Без значение дали имате постоянна връзка или не ще станете обект на ухажване, при това не веднъж. Не се възгордявайте и не създавайте поводи за съмнения и ревност, ако вече имате приятел/ка. Опитайте се да разкарате досадниците, които ви звънят или ви изпращат влюбени емотки през половин час. Мимолетният флирт няма нищо общо с истинската любов. В случай, че сте доволни от връзката си, защо да я губите. А ако пък не сте доволни, потърсете причините, вместо да се хвърляте през глава в случайна авантюра.

Свободните и не-влюбени Скорпиони ще се натъкнат случайно на човек от миналото, който някога ги е разочаровал. Простете всичко, но не подновявайте връзката.

 

Стрелец

 

Енергията ви е достатъчна, за да „обърнете планини“. Но вместо да се захващате с подобни разрушителни дейности е по-добре да ориентирате усилията си към нещо съзидателно. Разполагате с достатъчно време, за да си уредите срещи с всички, които вие харесвате, а и с всички, които не са безразлични към вас. Придържайте се към „светски“ теми за разговор, които не са свързани с бившите ви гаджета, с предимствата и недостатъците им, със спомени за преживени лични любовни емоции. Независимо дали разговаряте с актуалното си гадже или с кандидат/ка, няма да им се хареса.

В случай, че ви мъчат терзания и съмнения на романтична тематика, може да ги обсъдите с приятелите си, но не и да следвате сляпо препоръките или пък да се „сдухвате“ от критиките им. Правилната посока е заложена в собствените ви принципи.

 

Козирог

 

Не разчитайте на бурни любовни емоции през тази седмица. Всяко развлечение, което си измислите, ще можете да осъществите в компанията на приятел/ката си. За предпочитане е да избягвате затворените пространства, където грипните вируси се разпространяват на гъсти облаци и, особено в слънчевите дни, да сте повече на открито. Имате възможност да наваксате с изоставането в учебния материал, независимо че първият срок свърши, но имате възможност да се позанимавате и със спорт, не се отказвайте.

Точно спортът и посещаването на различни публични места са идеалната възможност да попаднете на интересна компания, ако все още си нямате гадже. Принцът с белия кон няма да спре под терасата ви, но със сигурност не е и в интернета. Така че, вместо да чатите по цял ден във фейсбука, да слагате предизвикателни снимки и да се оплаквате на приятелите колко сте самотни, излезте, разходете се, общувайте с реални хора, а не с виртуални аватари.

Водолей

 

Настроението ви е странна комбинация от въображение, романтика, но и чисто материално любопитство. През тази седмица ще се чувствате много по-спокойни и доволни в компанията на обикновените си приятели, а не на човека, който подклажда любовните ви трепети. Идеята да отидете на кино, на спортно състезание или просто да пиете чай с шумна компания ви изглежда по-привлекателна от това да се разхождате с него/нея хванати за ръка и да коментирате познати теми. Какво пък, дайте си малко почивка. Тъкмо ще се убедите (или разубедите!) в силата на чувствата си.

Между другото, независимо дали си имате приятел/ка или не, предстоят нови интригуващи контакти. Преценявайте реакциите си. Да не се получи така, че да „изпуснете питомното, за да гоните дивото“ или пък „от два стола да останете на земята“. Няма да ви изкефи.

 

Риби

 

Желателно е да сте предпазливи в контактите си като цяло през тази седмица. Раздразнителни сте и готови да изпаднете в меланхолично настроение почти без съществена причина. Не е изключено да ви обхванат съмнения, засягащи не само любимия човек, но и всеки един от приятелите ви, които не са дали повод да ги подозирате в каквото и да било. Останете известно време насаме с любимите си занимания, които ви успокояват. В компанията на хубава книга или филм ще възстановите физическите сили и душевното си равновесие, особено ако наскоро сте боледували.

Настроението ви скоро ще се стабилизира и, независимо дали сте обвързани или не, ще започнете да гледате по-ведро на случващото се около вас. Някой ще се опита да „скъси разстоянието“, но идеята едва ли ще ви хареса. Реагирайте сдържано, но не и враждебно. Запазете позициите си, след време ще разберете колко правилно сте постъпили.

 

Хороскопът ви е изготвен от П. Георгиева

Автор: Криси Табачка