Почивка в рая – Шри Ланка

Там, където се сбъдват мечтите

2018-02-08 13:30:00
Почивка в рая – Шри Ланка
Снимка: Instagram
30

Забележителната крайбрежна ивица на Шри Ланка се отличава с палмови гори и много ситен пясък, а водата е винаги топла и кристално чиста.

 

Насред тропическите плажове и гори можем да се насладим на луксозни кафенета и бутикови хотели. Мястото е идеално за сърфисти, но има по нещо за всеки. Островът предлага много забавления и приключения сред природата.

 

Разгледайте Шри Ланка в нашата галерия:

 

1. Аханга

 

Вероятно не веднъж сте си представяли как се пренасяте на екзотично място, където по цял ден лежите на плажа под някоя палма и се наслаждавате на коктейли, слънце и невероятна гледка.

 

Шведската двойка Петер и Лин го направиха. И дори останаха там завинаги. Посещавайки различни краища на света, поредното място, към което се отправили била Шри Ланка. Двойката останала пленена от красотата на острова, а сега води успешен блог, който вдъхнови лагери за сърф и йога.

 

Сгушено в буйната растителност на джунглата е село Аханга. Това е перфектното място за енергични приключенци, търсещи вълнуващи, активни преживявания, както и неограничен запас от кокосови орехи.

 

Там може да отседнете в бутикови хотели, които надхвърлят всички очаквания. Автентична обстановка и съвременни удобства, екзотична храна и пресни сокове – кой може да устои на това.

 

 

 

2. Когала

 

Приказно езеро, край което може да се насладите на релаксиращата атмосфера на малки шатри с невероятна гледка, йога занимания и разходки. А за любителите на приключенията има скокове с бънджи, полет с делта-планер или водни ски.

 

3. Гале

 

Градът е пълен с приказни магазинчета, ресторанти и има малък хотел, който представлява реставрирана колониална сграда от 1684г., пълен със старинни мебели, ослепителни полилеи, ленени платове и вдъхновяващи творби на изкуството.

 

Там може да се насладите на релаксиращи, екзотични спа процедури с автентични масажи. В града може да посетите галерии, които събират старинни и модерни произведения на изкуството и разказват за богатата култура и традиции.

 

4. Забележителности

 

Задължително трябва да посетите местната гара и Dutch Fort – древна крепост. Националният  парк и резерват Udawalawe е незабравимо място, където може да се срещнете отблизо с дивата природа и животни.

 

Там се намира чаената фабрика Handunugoda Tea Estate, която е известна с най-добрия си чай, който може да закупите – Virgin White, изключително богат на антиоксиданти и доказано най-здравословният чай в света. В парка се организира и плуване с делфини.

 

Разгледайте Шри Ланка в нашата галерия:

 

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия