Най-големите грешки по време на тичане

Спортувайте ефективно

2017-11-29 15:30:00
Най-големите грешки по време на тичане
Снимка: Instagram

Ако сте намерили време и желание да потичате, определено заслужавате поздравления. Но за да направите тренировката си по-ефективна и здравословна, има някои съвети, които трябва да следвате.


Само защото сте успели да се изпотите и уморите не означава, че сте извършили една качествена тренировка.


Допускането на някои грешки може да провали всичките ви усилия и те да не донесат очакваните резултати – сваляне на тегло, стягане, тонизиране.

 



Michael Olzinski е треньор по бягане и разказва за всички грешки, които хората допускат по време на тренировка:



„Горната част на тялото издава как краката ви ще се справят с предизвикателството“, казва Майкъл. Колкото по-отпуснати са ръцете ви, толкова повече енергия ще запазите по време на тренировката. 



Според него има два основни компонента за справяне с напрежението на тялото: физически и психически.

 



За физическия компонент, Майк съветва: „Намирам за много важно да се справя с топлината, която е в горната част на тялото. Обикновените скокове са чудесни за това, защото те разтоварват.

 



Бягайки, опитайте се да имате хубаво, спокойно движение на ръцете, като те стоят близо до гръдния кош и малко зад вас.




Също така, опитайте да не позволявате на ръцете си да седят отпред, това показва, че раменете ви са наистина напрегнати“.


Що се отнася до умствения аспект, всеки бегач ще ви каже, че умът може да бъде най-голямата ви пречка. Ето защо Майк препоръчва:



„Когато влезете в ритъм, просто се опитайте да се отпуснете психически. Помислете за някои неща, които ви релаксират. Колкото по-уморени се чувствате, толкова по-важно е да разчитате на психическата си нагласа“.

 


Само защото тялото ви работи усилено, не значи, че вие трябва да бъдете напрегнати. Едното няма общо с другото. Ще се изненадате да научите колко по-добре можете да се справите, ако обърнете внимание на това.

 

 

Снимки: Instagram

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия