Мразите лицеви опори? Има алтернатива и на това

Каква е тя?

2017-09-27 14:00:00
Мразите лицеви опори? Има алтернатива и на това
Снимка: Instagram

Това досадно, но така необходимо упражнение може да се окаже истинско предизвикателство, ако напоследък не сте тренирали във фитнеса.

 

Често момичетата смятат, че лицевите опори не са за жени, защото са им прекалено трудни, но истината е, че те стягат и оформят гърдите и могат да се окажат много полезни.

 

За щастие има много начини да промените движението, но пак да постигнете резултат, като се избавите от досадното мъчение, резултатът от което е безпомощно лежане по корем на пода. Можете да опитате оригиналните съвети на Грег Кук, популярен фитнес инструктoр.

 

Това модифицирано движение може да помогне да стегнете мускулите на раменете, ръцете и гърдите, споделя Кук, като отбелязва, че много от учениците в гимназията не могат да изпълнят пълен набор от редовните уражнения.

 

Звучи ли ви познато?

 

Ето как се прави упражнението:Използвайки килимче под себе си, заставайки е познатата позиция, но този път единият ви крак е на килимчето, стъпил на коляно. След това се спускате надолу докато вдишвате.

 

Бавно огънете лактите и спуснете гърдите си напред и надолу, като поддържате права линия от главата към коленете. След това издишайте и се оттласкайте назад и нагоре, като внимавате лактите ви да не се изкривяват много настрани.

 

Снимка: Стефана Пеева

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия