Според последни проучвания, изглежда, че днешните младежи не са така заинтересовани от секса както младите преди десетилетия.

 

 

Резултатите от изследването на CDC за „Рискованото поведение на младите“ показва, че 41% от проучените тийнейджъри (в гимназия), които са общо 16 хиляди, водят сексуален живот. 

 

Предходното поколение показва, че е било по-сексуално активно, като 47% от анкетираните споделили, че вече са имали сексуален партньор.

 

Според Асошиейтед Прес, изследователите били много изненадани от резкия спад. Бил Албърт – говорител на националната кампания за предотвратяване на тийнейджърска непланирана бременност, предполага, че фактът се дължи на завишеното използване на технологиите като средство за комуникация.

 

 

„Оказва се, че флиртът в социалните мрежи и сайтове за запознанства е много добра възможност за младите да си общуват директно от дивана на мама“, казва Албърт.

 

Друга предполагаема причина, че младите, които водят полов живот, са с 6% по-малко от предишното поколение е, че се налага култура, която прокарва откритото говорене за секс.

 

 

Това е чудесна тенденция – информацията винаги прави човека по-ориентиран в желанията си и отстояването на мнение.

 

„Културата вече отклони темата за секс като табу, което е чудесно за младите“, казва Бет Маршал, учен от Johns Hopkins University, която се фокусира върху здравето на юношите.

Автор: