Тийнейджърите вече не държат на секса

Предпочитат онлайн свалки

2017-11-29 14:30:00
Тийнейджърите вече не държат на секса
Снимка: Instagram

Според последни проучвания, изглежда, че днешните младежи не са така заинтересовани от секса както младите преди десетилетия.

 

 

Резултатите от изследването на CDC за „Рискованото поведение на младите“ показва, че 41% от проучените тийнейджъри (в гимназия), които са общо 16 хиляди, водят сексуален живот. 

 

Предходното поколение показва, че е било по-сексуално активно, като 47% от анкетираните споделили, че вече са имали сексуален партньор.

 

Според Асошиейтед Прес, изследователите били много изненадани от резкия спад. Бил Албърт – говорител на националната кампания за предотвратяване на тийнейджърска непланирана бременност, предполага, че фактът се дължи на завишеното използване на технологиите като средство за комуникация.

 

 

„Оказва се, че флиртът в социалните мрежи и сайтове за запознанства е много добра възможност за младите да си общуват директно от дивана на мама“, казва Албърт.

 

Друга предполагаема причина, че младите, които водят полов живот, са с 6% по-малко от предишното поколение е, че се налага култура, която прокарва откритото говорене за секс.

 

 

Това е чудесна тенденция – информацията винаги прави човека по-ориентиран в желанията си и отстояването на мнение.

 

„Културата вече отклони темата за секс като табу, което е чудесно за младите“, казва Бет Маршал, учен от Johns Hopkins University, която се фокусира върху здравето на юношите.

Автор:

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия