Как да не се поддаваме на стресови ситуации?

Няколко трика

2017-09-07 14:00:00
Как да не се поддаваме на стресови ситуации?
Снимка: Instagram

Стресовите ситуации са тези, които ни карат да губим разсъдъка си. Когато попаднем в такава ситуация, нямаме възможност да помислим върху ситуацията и съответно да вземем най-правилното решения.

 

Понякога стреса се налага от някого, който иска да ни провали поради различни причини, понякога ние самите попадаме в стресовия капан.

 

И в двата случая трябва да се отървем като помислим защо се е стигнало дотук и какво можем да направим. 

 

Ето как да се отървем от стреса:

 

1. Замислете се, че не зависи животът ви от въпросната ситуация.

 

Когато асимилирате, че дадено нещо не е толкова важно за вас, колкото сте си мислили до момента е много по-лесно да го приемете по-спокойно и да не се стресирате. Тогава ще може да вземете по-рационално решение на проблема за по-малко време. Има ситуации, които действително са значими в голяма степен, но тогава отново трябва да се опитаме да ги омаловажим, като си припомним, че винаги има план Б. 

 

2. Представете си, че животът е една игра.

 

Приемете всичко като игра, каквато е всъщност. Тогава ще усетите как стресът си отива и на негово място идва жажда за победа, хъс и желание за игра. Тогава имате възможност да се справите несравнимо във всяка ситуация. 

 

3. Никога не си мислете какво би могло да стане, ако се провалите.

 

Това е само за хората, които не вярват в себе си. Тази мисъл може тотално да ви обезкуражи, а още по-лошото е, че може да ви стресира до такава степен, че да се чувствате безпомощни и неспособни да помислите върху ситуацията. В такива моменти просто забравете за момента, я който се проваляте и си представете как сте на върха с успех в ръка. 

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия