4 причини да пиете ябълков оцет

Вижте как ще ви помогне той

2019-12-05 13:30:00
4 причини да пиете ябълков оцет
Снимка: Pixabay

Есента и зимата са идеалното време да пиете ябълков сайдер. Той е чудесна напитка за партита, Хелоуин, разходки в парка, докато още е слънчево, както и за топлите вечери вкъщи. Много е вкусен, а и е пълен с полезни вещества. Но има и една по-полезна алтернатива за студеното време - ябълковия оцет. Той предпазва от настинки, помага да спите по-добре и влияе хубаво на стомаха. Богат е на калий, магнезий и витамините А, B1 и B2 и Е. Ето какви са ползите от него.

 


1. Лекува възпаленото гърло

 

Есента и зимата са сезоните на настинките и грипа. Ако подсмърчате, боли ви гърло и всички около вас са болни, ябълковият оцет е вашето лекарство. Гастроентеролог Никет Сонпал, който работи в Ню Йорк, споделя, че този оцет чисти бактериите от гърлото. Той има противовъзпалително действие, така че успешно бори настинките. Пръв помощник е на хората, които често имат възпалени сливици.

 


2. По-качествен сън

 

Ясно е, че ежедневието на всички е много забързано и хората постоянно се оплакват колко са заети. Ако опитвате да балансирате между работа, учене, социален и любовен живот, спортуване и т.н., навярно не си почивате достатъчно и не се наспивате. Ако трудно заспивате или се пробуждате нощем, сложете една супена лъжица ябълков оцет в чаша с гореща вода. Добавете и малко мед. Това ще ви успокои и ще спите като бебета.

 

Снимка: Pixabay


3. Премахва лошия дъх

 

Много хора се будят с лош дъх сутрин, което е проблем, ако не живеят или спят сами. Не залагайте само на пастата за зъби. Както стана ясно, ябълковият оцет унищожава бактериите в устата. Вземете една супена лъжица от него преди лягане, за да имате добра орална хигиена.

 


4. Успокоява стомаха

 

Ако се будите с болки в стомаха или имате проблеми с храносмилателната система, тази вълшебна напитка ще ви помогне. Не пийте обезболяващи хапчета всеки ден. Ябълковият оцет успокоява болката, ако страдате от синдром на раздразненото дебело черво. Той бори и киселините в стомаха.

 

7 причини да ядете ПОРТОКАЛ

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия