6 тенденции в грима за пролетта

Ето кои са те

2024-03-22 16:30:00
6 тенденции в грима за пролетта
Снимка: iStock/NeonShot

Пролетта е тук, а с нея официално идват и нови тенденции в света на красотата. Гримът е важна част от ежедневието на всяка дама и много допринася за хубавия външен вид. Какви ще са основните тенденции при грима през сезона? Вижте отговорите на "Nylon" и "Bustle.

 

Прасковени тонове

 

Това не е никаква изненада, имайки предвид, че прасковен мъх бе избран за цвета на годината от института "Пантон". Това значи, че прасковеният цвят е хит не само за обзавеждането и дрехите, но и за грима - особено през пролетта, когато светлите цветове са на почит. Най-добре е да използвате руж или пудра в прасковен нюанс, прасковени сенки за очи, прасковено червило или прасковен гланц. Така сте модерни, изглеждате много свежо и в тон със слънчевото време навън.

 

Снимка: iStock/ta-nya


Ангелски сенки

 

През зимата тъмните тонове са на почит, но сега забравяме за всички тъмни цветове. Пролетта се свързва с новото начало, носи една невинност и може би това е причината белите сенки да станат абсолютен хит сега. Много дами ги пренебрегват, когато се гримират, но сега не трябва да правят тази грешка. Така веднага привличате вниманието, очите ви биват подчертани, няма да останете незабелязани. Изпъквате и се създава страхотен контраст с черната спирала. Бонус е, ако белите сенки са блестящи, така сте като фея от приказките!

 

Снимка: iStock/Rytis Bernotas

 

Кафяво червило

 

Добра новина за дамите, които обичат малко по-тъмните цветове червило и не са готови да ги пуснат! Забравете за тъмночервеното и тъмнолилавото през пролетта, но пък спокойно може да експериментирате с кафяво. Не говорим за нюд или бежово, а за класическо кафяво - нито прекалено светло, нито прекалено тъмно. Този тип червило беше популярно през 90-те и сега се завръща. С него постигате гръндж визия, изглеждате уверени в себе си и винаги се забелязвате. 

 

Снимка: iStock/ValuaVitaly

 

Светли сенки за очи с блясък

 

Ако бялото и прасковеното не са вашите цветове, може да експериментирате с друго. През пролетта стават хит светлите, весели и свежи тонове. Навън е пълно с цветя и цъфнали дръвчета - за да сте в тон с тях, слагайте розови сенки, светлолилави сенки, светлосини сенки, сенки в светлозелено. Знаете, че блясъкът е голям хит в последните години, така че ще е хубаво и сенките да са бляскави.

 

Снимка: iStock/heckmannoleg

 

Кафява спирала

 

Не само кафявото червило ще е модерно, сега актуална ще бъде и кафявата спирала. Знаем, че черното е вечна класика, но сега черната спирала, колкото и да е обичана, ще трябва да бъде използвана по-рядко. Хит за очите са по-естествените и натурални тонове. Спиралата в кафяво ви придава уникална визия и с нея цвета на очите ви изпъква. Заложете на нещо ново и няма да сбъркате.

Снимка: iStock/Ildar Imashev

 

Гръндж визия

 

Е, има нещо и за дамите, които са бунтарки, нестандартни и не искат семпла, изчистена визия. Грънджът отново се завръща. Това значи, че няма да сбъркате, ако заложите на дебела черна очна линия, с която изглеждате като истинска рок звезда. Спокойно може да я комбинирате с черен молив, но има и нещо ново - заложете на кафяво или нюд червило, а не на тъмно такова. Така сте в крак с тенденциите и акцентът е върху очите.

 

Снимка: iStock/inarik

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия