7 хита в цвета на косите за 2024 г.

Ето кои са те

2024-01-26 16:30:00
7 хита в цвета на косите за 2024 г.
Снимка: iStock/heckmannoleg

2024 година дойде, а с нея на модния подиум вече се появиха нови тенденции в света на модата и красотата. По-рано през месеца разкрихме какви ще са тенденциите при прическите за новата година, а сега е време да разберете кои цветове на косата ще бъдат много модерни. Вижте отговорите на американския "Cosmopolitan".

 


Балеаж карамел-шоколад

 

Балеажът стана много актуален през 2019 г. и тази техника на боядисване остава модерна и през новата година. Тя представлява техника за боядисване, чрез която се постига деликатно изсветляване на косата. Оформят се тънки, светли кичури, които са незабележими в корена и по-забележими надолу по краищата на косата. Сега е най-хитово да заложите на коса с карамелени кичури, като основата за косата да е цвят шоколад. Тази прическа стои доста естествено и е подходяща за всеки сезон. Включва тъмно за есента и зимата, и светло за пролетта и лятото.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Megan Thee Stallion (@theestallion)

 

Лате

 

Помните ли как през лятото и есента лате гримът беше истински хит? Говорим за червила, гланцове, сенки за очи, фон-дьо-тен и спирала в светлокафяво или бежово. Сега това се пренася и върху косите. Цветът светлокафяво става много модерен за косите. Ако косата ви е естествено такава, не я променяйте през 2024 г. Някои пък комбинират боя за коса в средно кафяво за основа и кичури в светлокестеняво, което пак е добра идея.

 

Снимка: iStock/Sofia Zhuravets


Черешова кола

 

Това пак е тенденция, която първо превзе света на козметиката. Много модели и инфлуенсъри позираха с вампирски сенки, съчетаващи черно и тъмночервено, както и с червило в тъмночервено и тъмнокафяв молив за устни. Този тренд бе наречен черешова кола. Сега става актуален и при косите. Ще е много модерно да боядисате косата в цвят, който съчетава тъмнокафяво и червено.

 

Снимка: iStock/PaoloMaffi

 

Платинено ледено

 

Платиненото русо отново е тук! За любителките на по-светлите тонове това е идеален вариант. Заложете на коса в наистина светлорусо, наричано още платинено русо или ледено русо. Става дума за нюанс, който отива почти към бялото. Памела Андерсън беше с такъв цвят на косата през 80-те. Този цвят ви прави като главни героини и звезди - с него наистина се забелзвате, а в същото време изглежда простичко и естествено.

 

Снимка: iStock/Sofia Zhuravets

 

Тъмночервено

 

Червеното стана топ тенденция за дрехи, чанти, грим, бижута, обувки и маникюри през есента на 2023 г. Сега това се отнася и за косите. Ако черешова кола не е вашият цвят, заложете на тъмночервена коса. Става дума за винен нюанс на червеното, може да има и леки лилави или кафяви оттенъци. Дуа Липа вече се показа с такава коса през миналата година. С този цвят изглеждате като фаталните жени, бунтарки, чаровни и определено правите впечатление.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от DUA LIPA (@dualipa)

 

Кехлибар

 

Това е тенденция за наистина смели дами. Ако обичате да експериментирате и искате нещо по-различно, заложете на коса в цвят кехлибар. Говорим за оранжева коса с леки медно руси оттенъци. Този топъл и светъл цвят ви прави наистина нестандартни, кара ви да изглеждате уверени в себе си и като мечтателки. С него се откроявате. Имайте предвид, че трябва редовно да се поддържа, за да не стане прекалено светъл.

 

Снимка: iStock/Yazgi Bayram

 

Скандинавска линия на косата

 

Идеален вариант за дами, които обичат да се боядисват в русо, но им се струва, че то никога не е достатъчно русо и бързо естественият им цвят се показва. Помолете фризьорът за боядисване чрез скандинавска техника. Това значи допълнително да се изсветлят корените на косата и бебешките косички. Така те изглеждат повече руси от останалата част на косата. И все едно сте целунати от слънцето, изглеждате като естествена блондинка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от KIMBERLY NEWMAN (@kimnewman007)

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия