6 модни тенденции за новата година

Ето какво да носите

2024-01-01 13:30:00
6 модни тенденции за новата година
Снимка: iStock/Liudmila Chernetska

Новата 2024 година дойде и е време за подмяна на гардероба. С високосната година на модния подиум се появяват нови тенденции в тоалетите. Кое ще бъде истински хит през следващите 12 месеца? Вижте отговорите на "Glamour".

 


Панделки, розетки, воали

 

Всичко, което е нежно, момичешко, романтично, кокектно, превзема 2024 година. Ще са истински хит блузите, роклите, жилетките, полите и жакетите с такива нежни и романтични елементи - панделки, розетки, цветчета, воали, набрани ръкави, набрани материи. Що се касае до цветовете - актуални за бебешко розово, бебешко синьо, лавандулово лилаво, светложълто, светлозелено. Естествено, може да комбинирате и друго - черна блуза с розова или червена розетка, черна рокля с розова панделка и т.н. Наистина ще бъдете като героиня от стар филм или роман. Този стил ви прави нежни, невинни, сладки, но и изискани.

 

Снимка: iStock/Iuliia-Sarii

 

Пайети

 

Знаете, че блестящите и лъскави дрехи, роклите, блузите, панталоните и полите с пайети бяха хит в последните 2 години. Тази тенденция се запазва и през 2024 г., така че спокойно може да продължавате да носите бляскавите си дрехи. Вече толкова свикнахме с роклите, блузите, топовете, жилетките и полите с пайети, че можем да ги носим не само на парти и на официално събитие, а и в офиса, училище, на разходка. С тези дрехи изглеждате като истински звезди, изпъквате и сте много модерни. Розовото, лилавото, синьото, металическото сиво, златистото, зеленото, черното - всичко блестящо и с пайети е актуално сега.

 

Снимка: iStock/inarik


Училищна мода

 

Припомнете си миналото или филмите, в които учениците задължително са с униформи (като "Клюкарката", например). Сега черпим вдъхновение от това. Хит са училищните тоалети, съчетаващо спортно и елегантно. Това значи, че можем редовно да носим плетени жилетки, елегантни сака, къси спортни поли, ризи с яка, чорапи дълги до колената, цветни чорапогащници, панталони и т.н. Модерни са и карираните суичери, карираните ризи, спортните якета, които приличат на тези, които носят играчите и феновете на американски футбол по филмите.

 

Снимка: iStock/Aleksandr Golubev

 

Костюми

 

За любителите на официалните тоалети, това е перфектният вариант. През новата 2024 г. костюмите се връщат на модния подиум. И отново - може да залагате на тях не само за конференции, официални събития, училище, работа, а да ги носите и в ежедневието - на кафе, на кино, на разходка по магазините или в парка. Хит са дългите и къси сака, блейзърите, официалните панталони, които не са прилепнали по крака, дългите поли. Сивото, черното, кафявото, тъмнозеленото - това са цветовете, които са актуални, ако говорим за костюмите. С такъв тип дрехи изглеждате изискани, уверени, елегантни. 

 

Снимка: iStock/feedough

 

Прозрачни тоалети

 

Още една тенденция, която владееше последните 2-3 години, и сега остава на модния подиум. Актуални са всякакви дрехи с някакъв прозрачен елемент по тях. Например, официални ризи с прозрачни ръкави, рокля с прозрачна пола, мрежеста рокля, прозрачни воали и т.н. Прозрачните дрехи са забелязвани на всяко модно ревю, а знаменитостите също ги обожават. С такъв тип тоалети изглеждате наистина привлекателни и веднага изпъквате.

 

Снимка: iStock/max-kegfire

 

Зелени дрехи

 

В началото на февруари започва Годината на Зеления дървен дракон, което определено се отразява на модните тенденции. Късметлийски цвят в тази година е именно зеленото. Най-хубавото е, че можем да носим всякакви разновидности на този цвят - тъмнозелено, тревисто зелено, войнишко зелено, лайм, светлозелено, жълто-зелено, синьо-зелено, сиво-зелено, маслинено зелено, изумрудено зелено, пастелно зелено и т.н. Всякакви поли, блузи, тениски, потничета, рокли, якета, шлифери, панталони, чорапогащници, жилетки, чорапи и аксесоари в този цвят ще бъдат много модерни. Хубаво е да съчетаваме зеленото със златисто или жълто.

 

Снимка: iStock/Damir Khabirov

 

Снимка: iStock/Aleksander Kaczmarek

 

Снимка: iStock/ASIFE

 

Снимка: iStock/Viorel Kurnosov

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия