6 модни тенденции за 2023 година

Вижте кои са те

2023-01-02 10:30:00
6 модни тенденции за 2023 година
Снимка: Pexels/Jack Sparrow

2023 година вече е тук, а с нея на хоризонта се задават нови тенденции в света на модата. Виждаме, че някои от хитовете на изминалата 2022 г. остават популярни, но и нови трендове вече печелят внимание. Ето какво да обличате, за да сте модерни, според "Refinery29".

 


Карго панталони

 

В последните 3 години карго панталоните се завърнаха на мода и са истински хит. През 2023 г. те отново ще бъдат предпочитани пред тесните дънки и впитите клинове. Залагайте на широки спортни панталони с много вериги, ципове, големи джобове, копчета и т.н. Този тип панталони бяха модерни и в началото на века. Може карго панталоните да бъдат направени дори от коприна и органза. Най-хубаво е джобовете да са на нетрадиционни места. Освен това, преди бяха хит широки гръндж панталони основно в зеленикаво, жълтеникаво, бежово, черно и сиво, а сега може да носите карго панталони във всякакви цветове - дори розово, лилаво, синьо, червено, оранжево и т.н.

 

Снимка: Pexels/Wan Mohammad Aliff 

 

Прозрачни дрехи

 

Те станаха много модерни през 2022 г. Тази тенденция се запазва и през новата година. Ще сме стилни и елегантни, ако носим прозрачни поли, блузи, рокли, потници, дори панталони. Тези дрехи показват голота и ни правят много сексапилни и привлекателни. Звездите ги обожават - Риана и Шер редовно се появяват с прозрачни дрехи. Прозрачните дрехи преди бяха подходящи основно за официални събития и клубове, но сега навлизат в уличната мода. Можем да ги носим дори в ежедневието, за разходки в парковете, на работа и т.н.

 

Снимка: Pexels/Leeloo Thefirst

 

Деним

 

Дънковият плат е звездата на 2023 година! Дънки с висока и ниска талия, дънки с широк крачол, дънкови рокли, дънкови сукмани, дънкови поли, дънкови ризи, дори дънкови бюстиета, бельо и обувки - всичко това ще е огромен хит през новата година. През пролетта на почит са дънковите ботуши, стигащи до бедрата. Дънковият плат е вечна класика и няма как да сбъркате с него. На каквато и дънкова дреха да заложите, ще сте в крак с тенденциите и ще правите впечатление.

 

Снимка: Pexels/vkmoraesPH ︎

 

Блестящи дрехи

 

Още една тенденция, която се запазва от миналата година. Дрехите с блясък, брокат и пайети станаха хит през 2022 г. и няма нужда да ги изваждате от гардероба си. Залагайте на блестящи поли, рокли, ризи, панталони. Хубавото е, че те също навлизат в ежедневието - може да ги носите през деня, а не само на вечерни и официални събития. Залагайте на металически, бронзови, сребристи и златисти панталони, шлифери, сака и т.н. Ако комбинирате дори най-обикновен едноцветен потник с металически панталон, придобивате страхотна визия. Блестящите дрехи наистина ни карат да изглеждаме като звезди.

 

Снимка: Pexels/cottonbro studio 

 

Дълги поли

 

Тук вече имаме промяна. През 2022 г. на мода бяха много късите и мини полите. Сега се завръщаме към дългите и широки поли, които също бяха модерни в началото на 21 век. Залагайте на поли, които стигат до обувките и които не са прилепнали по тялото ви. Нека те са с ниска талия. Може полите да са дънкови, с флорални мотиви, изчистени и едноцветни - каквото ви харесва. Ако имат джобове, ще изглеждате много елегантно. Дългите поли се комбинират идеално както с тениски, така и с ризи, кроп топ, бюстие и т.н.

 

Снимка: Pexels/ Swanand 

 

Кобалтово синьо

 

Вива Маджента бе обявен за цвета на 2023 г. от Института за цветовете "Пантеон". Това е  ярък нюанс между розовото и червеното в палитрата, напомнящ руж. Но специалистите посочват, че кобалтовото синьо също ще е голям хит и ще го виждаме навсякъде. Това вече се забелязва от модните ревюта, представящи колекции за 2023 г. Най-хубавото е, че то е достатъчно светло, за да ни кара да изглеждаме свежи, но и достатъчно изтънчено и не прекалено бледо. С него изглеждаме нестандартни, мечтатели, смели. Този цвят е ярък и игрив, винаги се забелязва. А и ще е чудесен за лятото, ще сме в тон с морето. Освен това, кобалтовото синьо се комбинира страхотно с Вива Маджента.

 

Снимка: Pexels/Antony Trivet

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия