Тенденции от 90-те, които сега са голям хит

Вижте кои са те

2022-03-11 15:00:00
Тенденции от 90-те, които сега са голям хит
Снимка: Pixabay/Victoria_Borodinova

През последните години забелязваме, че много стари тенденции се завръщат в света на модата. От американското издание на "Cosmopolitan" отбелязват, че доста трендове от 90-те в момента отново могат да бъдат забелязани навсякъде и са по-стилни от всякога. Кои са те и какво да носите, за да сте в крак с мода, вижте по-надолу.

 


Жилетки

 

Вечна класика. Късите и дълги жилетки, тези с копчета, цип или връзки - винаги това са дрехите, които са най-удобни за намятане, когато навън стане по-хладно. По-късите жилетки дори могат да се носят като топ и стоят по-ефектно от блузите. Освен това, жилетките се съчетават чудесно с всичко - рокли, тениски, блузи, потници, дънки, поли и т.н.

 

Снимка: Pexels/George Milton

 

Прозрачни рокли

 

В последните години на модните ревюта се представят все повече прозрачни рокли. С тях изглеждате много сексапилни, истински изкусителки. Те са подходящи за лятото и нощни клубове. Кейт Мос направи прозрачните рокли, от които се вижда бельото, хит още през 1993 г. Ако се притеснявате да ги носите, може само определени части на роклята да са прозрачни - ръкавите, гърба и т.н.

 

Снимка: Pexels/cottonbro

 

Чорапи до коляно

 

Абсолютен хит в момента! Чорапите до коляно, които често са част от училищните униформи, Хелоуин костюмите или визията на пънк рок певиците, сега пак са на мода. Може те да са прозрачни, на райе, карирани, шарени и т.н. С тях постигате визия на сладка ученичка, но и на изкусителка, ако ги съчетаете с пола/рокля/къси панталонки.

 

Снимка: Pexels/ Tugrul Kurnaz

 

Кожени чокъри

 

Чокърите са хитово бижу в последните 7-8 години. Те си остават на мода, само че ще сте най-стилни, ако заложите на кожен чокър. Тези аксесоари бяха голят хит и през 90-те. Както и задължителна част от визията на пънк, метал и рок певиците. Може по чокъра да има верижки.

 

Снимка: Pixabay/croisy

 

Големи диадеми

 

Диадемите също са на мода в последните 4-5 години. Но вече изоставяме минимализма и стилните тънки диадеми, които бяха подходящи за официални събития и с които приличате на принцеса. Сега хит са големите, плътни и обемни диадеми, които веднага се забелязват и по които има плат. Те бяха актуални и през 90-те, когато аксесоарите за коса бяха задължителна част от визията. Носете големи диадеми и със спортни, и с официални тоалети.

 

Снимка: Pexels/ Randylle Deligero

 

Щипки за коса

 

В последните 2-3 години фибите се върнаха на мода. Сега те отстъпват мястото си на една по-смела своя версия - щипките за коса. Щипалките, както още се наричат, са по-големи, с тях може да захванете повече коса и да ви е по-комфортно. През 90-те беше много модерно да си направите кок и да го захванете със щипалка, както и да захванете част от косата с нея. Героияната на Дженифър Анистън от "Приятели", Рейчъл Грийн, често беше с такива щипки за коса.

 

Снимка: Pixabay/ ImageParty

 

Шорти за велосипед

 

Неразделна част от визията на всяко момиче от 90-те - шортите за велосипед. Те са къси, но не прекалено - малко над коляното са. Спортни, впити, подобни на клин. Освен, че бяха удобни за каране на колело, с тях събирате погледите, тъй като очертват фигурата. Добър вариант са за лятото. Може да тренирате с тях, както и да ги съчетаете с потници, дънкови якета, тениски.

 

Снимка: Pexels/ ROMAN ODINTSOV

 

Карго панталони

 

Впитите дънки и панталони бяха модерни в последните години, но сега не е така. Шиоките панталони, които не очертават фигурата, а и изглеждат спортно и небрежно, са по-добрият избор. Те имат много джобове, ципове, вериги - може да изглеждат леко мъжкарски. Хит са и тези с камуфлажен принт. Бела Хадид ги обожава и ги съчетава с късо спортно яке. Носете карго панталони с впити блузки и тениски.

 

Снимка: Pexels/ Anubhaw Anand 

 

Кубинки

 

Вече не е модерно да залагате на много високи ботуши, такива с ток или на боти. Кубинките се завръщат и изглеждат по-стилно от всякога! Черните кубинки бяха запазена марка на 90-те и станаха известни покрай гръндж изпълнителите. Не се притеснявайте да заложите на тези рокерски обувки, дори когато сте с официален костюм или пола.

 

Снимка: Pexels/ Dorina Stati

 

Чанти за кръст

 

Помните ли, че през 90-те беше хит да излизате навън с малка чантичка, вързана на кръста? Такава, каквато продавачите на уличните сергии редовно използваха, за да си държат парите? Е, това може да ви се струва странно, но тези чанти отново са на мода. Така ръцете ви са свободни, а и тези чанти служат и за колан. Избирайте такъв тип чанти в синьо, жълто, лилаво, зелено и т.н. Кендъл Дженър често се появява с този тип аксесоар.

 

Снимка: Pexels/  Johnny Edgardo Guzman

 

Големи ластици за коса

 

Много дами връзват косата си, когато са вътре, за да не им пречи или пък когато тренират. Но сега вързаната коса ще е модерна и за разходки в парка, официални събития, кино, срещи и т.н. За да изглеждате стилни, заложете на големите ластици с интересна шарка, които приличат на гривни за ръка и могат да служат и затова. Наричани са още скрънчи и абсолютен хит през 90-те.

 

Снимка: Pexels/ Irene Gaitho

 

Анцузи

 

Сигурно не се представяте, че може да изпъкнете с анцуг, но това е така. Не използвайте анцузите само във фитнеса или планината. Те отново са на мода и е много ефектно, ако носите и горнището, и долнището - не залагайте само на едната част. Анцузите с кант са голям хит.

 

Снимка: Pexels/ KoolShooters

 

Дънков гащеризон

 

Още една тенденция, която свързваме с детската градина или първите години в училище. Дънковите гащериозни обаче са на мода през 2022 г. и с тях няма да останете незабелязани. Близначките Мери-Кейт и Ашли Олсън ги обожаваха, а сега София Ричи също е забелязвана с такъв тип гащеризон. Залагайте на широките дънкови гащеризони и ги комбинирайте с блузи с дълъг ръкав и тениски.

 

Снимка: Pixabay/ Victoria_Borodinova

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия