Да преборим акнето с корейска козметика

Вижте как

2022-01-06 16:00:00
Да преборим акнето с корейска козметика
Снимка: ПР

Акнето е често срещан проблем сред тийнейджърите, но той може да се прояви и вследствие на хормонален дисбаланс, засилена себумна секреция, запушване на космените фоликули, ако оставяте кожата с грим, без да я почистите или преди месечния цикъл при жените и по време на бременност. Хората с мазна кожа обаче са предразположени към появата на този тип възпаление и е необходимо да наблегнат на по-специализирана грижа. 


Корейската козметика 


Корейската козметика набира все по-голяма популярност и това не е напразно. Специалистите им комбинират естествени, растителни екстракти и специално разработени химични вещества, които да повлияят на епидермиса по възможно най-добрия начин. Тяхната няколко степенна рутина за кожата, която да спазвате ежедневно, е изключително ефективна и в следващите редове ще откриете кои са стъпките от нея, към които задължително трябва да се придържате, особено, ако кожата ви е от гореспоменатия тип!


Три стъпки за здрава и гладка кожа


Някои от вас може да нямат достатъчно време, за да изпълняват пълната рутина от 9 стъпки, но е добре винаги да отделяте по няколко минути на три основни: почистване, грижа и защита.


Методът за двойно почистване е първата. Тя включва използването на почистващ препарат на маслена основа, последван от такъв на водна база. При предразположения към раздразнения епидермис е от съществено значение да премахнете целия грим, слънцезащитен крем, всякакви други замърсители от деня и да направите дълбоко почистване. Някои хора може да разберат погрешно, че почистващите препарати на маслена основа могат да запушат порите. Но това съвсем не е вярно. Те помагат за балансиране на кожата и за заключване на хидратиращите компоненти в нея, а освен това разграждат грима по-ефективно. Можете да ги откриете бързо и лесно онлайн: https://makeup.bg/categorys/763708/. Можете да спрете дотук, но, за да сте сигурни, че кожата ви е напълно свободна от примесите, имате нужда и от продукт на водна основа.


След като успешно сте преминали стъпка 1, продължете със следващата, а именно грижата. Изберете серум или комбинирайте два вида - единият може да бъде хидратиращ, а вторият да е с действие, насочено към разрешаване на конкретния проблем.  За кожа, склонна към акне, трябва да осигурите такъв с формула, съдържаща витамин С. Той е идеален за изсветляване на тъмните петна и заздравяване на дермата, което вероятно ще ви е необходимо, след като се борите с особено неприятните пъпки.


Последна стъпка, но не и по значение, е слънцезащитата. Тя ще ви осигури двойна протекция, като предпази дермата от евентуални възпаления, причинени от слънцето и предотврати потъмняването на белезите от акне.


Само три лесни стъпки ви делят от перфектната кожата и си струва да им се доверите!

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия