Лятото не е свършило и още има време за плаж

Удоволствието на късната почивка

2021-08-25 10:30:00
Лятото не е свършило и още има време за плаж
Снимка: Rebeca Gonçalves from Pexels

Август може да е към своя край, но това далеч не означава, че отпускарският сезон е свършил. Много от нас отдавна са открили предимството на по-късната почивка, която крие своите плюсове.

 

Септември е чудесен месец да се отдадете на морска почивка по няколко причини – значително по-спокойно е, слънцето е една идея по-милостиво, а температурите са приятни дори и в обедните часове. Какво обаче остава абсолютно задължително правило, независимо, че ще се отдадете на морски дни през септември? Точно така, слънцезащитата.

 

Дори и да усещате, че слънцето не е толкова силно, колкото е било предишните няколко седмици, това не трябва да ви подмамва. Рискът да се сдобиете със слънчево изгаряне е също толкова висок, а това е една от най-честите причини, лишаващи ви от перфектна почивка.

 

Какво да не забравяме?

 

Преди да сложите банския, джапанките и плажната чанта, подгответе слънцезащитен продукт. Изобилието от слънцезащитни кремове ще направи избора ви лесен – съобразете слънцезащитния фактор, дали искате загар или само защита и дали предпочитате крем или спрей.

 

Не забравяйте и защитата за лицето – можете да изберете пудра със защитен фактор , ако ще правите разходки през деня или BB крем, който да замести обикновения ви фон дьо тен.


Ами след плажа?


Точно толкова важен, колкото е слънцезащитният крем, е и вашият крем за след слънце.


Неговата функция е да хидратира и успокои кожата, а разнообразието от варианти предлага и изстудяващ ефект, удължаване на загара и дори противобръчково действие.

 

Важно е да споменем, че използването на слънцезащитен крем и крем за след слънце не просто ще ви помогне да се радвате на защитена и хидратирана кожа, ами и ще намали шансовете от преждевременно стареене и поява на пигментни петна по лицето и тялото.


Затова стягайте багажа, не забравяйте защитата и се насладете на септемврийското море.

Автор: TeenProblem

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия