Какво да правим, ако не харесаме парфюм, който са ни подарили?

2021-02-01 14:00:00
Какво да правим, ако не харесаме парфюм, който са ни подарили?
Снимка: ПР

Парфюмите са подаръци предпочитаните за всеки повод. Без значение рожден ден, имен ден, годишнина или Коледа. Сигурни сме, че многократно на въпроса: “Какво да подаря за Коледа?”, например, в главата ви е изкачала идеята за марков парфюм в красива бутилка. Това е чудесно, но какво се случва, ако въпреки добрите намерения на близките ви, се окаже, че те не са успели да уцелят аромат, който да ви хареса? Преди да го оставите забравен в някой шкаф и никога повече да не го използвайте, вижте някои трикове, които имат потенциал да направят несполучливия подарък по-приятен: 

Опитайте отново


Странно е, но ароматът на парфюма може да се променя. Причината затова не се крие в самия парфюм, а във вашата кожа. Фактори като промяната на сезоните, настроението ви и дори храните, които консумирате, са способни да променят начина, по който ароматът ухае, когато го напръскате върху кожата. Например, доказано е, че много люти и пикантни храни имат това свойство. Затова, когато  се тестват нови аромати, едно от изискванията към моделите е да избягват консумацията им. 

По тази причина, не бързайте да лепите етикета “ужасен парфюм”, а по-скоро опитайте отново да го носите след време - може би този път резултатът ще е друг. 

Надградете аромата 

Още един трик, който си струва да пробвате! Може би сам по себе си ароматът няма да ви допадне, но в комбинация с други аромати, имаш шанс не само да ви хареса, но и да създадете ново ухание, което ще е уникално и само вие ще притежавате. Ако се чудите как може да направите това, експертите от Fragrances.bg съветват да изпробвайте различни варианти като го надградите с друг парфюм или тоалетна вода, лосион и др. Може би съвсем скоро ще създадете перфектната формула. 

Намерете му друго приложение 

Това не е най-блестящата идея, но в крайна сметка всичко е за предпочитане от това парфюмът да си остане забравен и неизползван, нали така? Все пак някой е вложил енергия и средства, за да ви го подари, а и всеки парфюм заслужава да бъде изхабен докрай. Затова може да го използвате просто от време на време или пък да му намерите друго приложение. Например, използвайте го, за да освежите дрехите си, преди да излезете. Също така може да ароматизирате с него гардероба си. Бъдете креативни, сигурни сме, че винаги има начин да оползотворите вашия подарък. 

Намерете му друг собственик 

 

Ако нищо от горните съвети не проработи във вашия случай, то добра идея е да подарите парфюма на някой от семейството или приятелския ви кръг. Защо да го оставите да стои в шкафа, когато този аромат може наистина да зарадва някой друг? Помислете си, така всички печелят. Ако подаръкът не е от ваш близък и няма голяма сантиментална стойност, например сте го спечелили от игра в интернет, тогава съвсем спокойно бихте могли да го продадете. Много са сайтовете, които предлагат възможността да пуснете в продажба вещи, от които не се нуждаете. Хубавото в този случай е, че  някой друг ще радва на подаръка, който не сте харесали, а вие ще може да използвате парите, за да си купите нов парфюм, който ви е любим.

Най-хубавите подаръци, често са тези, които правим от нас за нас. Така че, ако сте решили да се зарадвате, отлична идея са и подаръчните комплекти, в които освен парфюм, ще откриете и допълнителни продукти: душ гел, лосион за тяло и др. Атрактивни предложения ще откриете тук.

Това бяха нашите полезни съвети. Следващият път, когато получите парфюм, който не ви харесва, вече ще имате доста идеи какво може да направите с него. 

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия