Как да се справим с акнето и последствията от носене на маска?

Решението идва от BABÉ Laboratorios

2021-01-11 15:00:00
Как да се справим с акнето и последствията от носене на маска?
Снимка: ПР

Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания. Почти всеки в даден момент е трябвало да води напрегната битка с досадните бели връхчета и черните точки. 

 

Причината за тяхната поява е ясна - мастните жлези, които се намират под кожата, произвеждат излишък на себум. Това води до запушване на техните отвори на повърхността на кожата, така наречените “пори”. Запушената пора образува до болка познатите ни комедони, по-известни като “черни точки”. Черните точки често се възпаляват и тогава се появяват пъпките с бели връхчета, които всички ние чоплим, стискаме, разчесваме до кръв и “махаме”. В допълнение излишният себум омазнява кожата и причинява неприятното лъщене на кожата.

 

В настоящата пандемична ситуация разговорите за акнето са повече от актуални. Ежедневното носене на предпазна маска допълнително предразполага към запушването на порите.

 

За да Ви помогне в борбата с акнето, испанският дермокозметичен бранд BABÉ Laboratorios ти предлага серия от продукти, чрез които да елиминирате несъвършенствата. Формулите на BABÉ STOP AKN съдържат цитобиол ирис (екстракт от ирис, цинков сулфат и витамин А), който намалява възпалението и има антибактериално действие. В комбинация със салицилова киселина, те успешно почистват кожата и регулират производството на себум. Макар и омазнена, всяка кожа има нужда от дълбока хидратация, за да се възстанови. Затова и една от активните съставки в продуктите STOP AKN е Цинк PCA - цинкова сол на пиролидонкарбоновата киселина - тя подпомага антибактериалния ефект и хидратира кожата. 

 

BABÉ старателно разработи своите Почистващ и измиващ гел и Матиращ и хидратиращ крем, защото знае че ежедневната хигиена е ключова в лечението на акне. 

 

 

Измиването на лицето сутрин и вечер е изключително важно за здравата и красива кожа. Почистващият и измиващ гел от серията STOP AKN премахва деликатно замърсяванията без да дразни чувствителната кожа. Контролира отделянето на излишния себум, успокоява и матира кожата. 

 

Използването на хидратиращ продукт е следващата незаменима стъпка от всекидневната грижа за кожата с акне.

 

Матиращ и хидратиращ крем от серията STOP AKN спомага да се предотврати омазняването без да изсушава. Той защитава кожата от натрупване на нови замърсявания. Съдържайки 4% ниацинамид, кремът овлажнява и връща естествения баланс на хидратация на кожата. Матиращата пудра в състава му ефективно се справя с досадното лъщене. Леката му текстура позволява бързо абсорбиране.

 

BABÉ STOP AKN Ви предлага както продукти за всеки ден, така и такива за специализирана терапия.

 

 

Локалният гел против пъпки от серията STOP AKN се нанася само върху възпаленото място. Той е изсушаващ гел, който намалява възпалените лезии и ускорява изчезването им. Прозрачната консистенция на гела позволява нанасянето му по всяко време на деня, като остава незабележим

 

Кератолитичният флуид от серията STOP AKN регенерира кожата в дълбочина, намалява белезите и оставя кожата гладка. Допълнително спомага за регулацията на себум. Флуидът се прилага през вечер в рамките на 3 седмици. Нанася се на чиста и подсушена кожа, докато се абсорбира напълно. На 4-тата седмица от употребата му, кожата се оставя да почине.

 

Всеки един от продуктите от серията STOP AKN може да бъде закупен в аптечната мрежа или онлайн. 

 

Последвайте BABÉ Laboratorios, за да научите повече!

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия