Срещу коронавирус: Как да почиствате гримовете?

Ето някои съвети

2020-04-02 13:30:00
Срещу коронавирус: Как да почиствате гримовете?
Снимка: Pexels

Заради пандемията от коронавирус, трябва да спазваме много добра хигиена. Много пъти беше съобщено, че ръцете трябва да се мият със сапун и вода поне 20 секунди, а е препоръчително да чистим редовно бюрата, компютрите, слушалките и да пазаруваме много внимателно. Специалисти се съгласяват, че дамите трябва да почистят старателно и гримовете си. Ето кои гримове да изчистите и как да го направите.

 


Колко често да чистите гримовете?

 

"Повечето козметични продукти и продукти за грижа за кожата трябва да се чистят редовно, може би по-често, отколкото хората го правят. Инструментите, които се използват всеки ден, докосват кожата, трябва да се чистят редовно, за да не предизвикат инфекция", споделя д-р Шари Сперлинг пред "Elite Daily". Продуктите, които използвате всеки ден, трябва да се чистят веднъж на два-три дни. А тези, които използвате малко по-рядко - веднъж на няколко седмици. Често трябва да се чистят продуктите, които докосват очите и устните - четки за грим, козметични гъби, сенки за очи, очна линия, червила, гланцове.

 


Четки за грим

 

Най-добре е да чистите четките за грим със сапун и вода, за да бъдат унищожени бактериите. Може да използвате течен сапун или бебешки шампоан. Важно е да премахнете грима, наслоен по тях, и да изплакнете добре. После ги оставете да изсъхнат сами, не използвайте сешоар.

 

Снимка: Pexels


Козметични гъби

 

"Козметичните гъби са най-трудни за чистене, тъй като са много порести", казва д-р Андрю Сотомайор пред "Elite Daily". За тях ще отделите най-дълго време. Пуснете чешмата, сложете гъбата под падащата вода и я измивайте и изцеждайте, докато водата, която тече от гъбата, не стане чиста. Трябва да изсъхне добре, преди да я използвате.

 

Снимка: Pexels

 


Сенки за очи

 

Трябва да чистите и палетата със сенки за очи. Но внимавайте, за да не развалите самите сенки. Може да използвате специален козметичен дезинфектант за почистването. Или с четка да премахнете леко най-горния слой на сенките, за да отстраните бактериите.

 

Снимка: Pexels


Очна линия

 

За очните линии с молив - острете молива преди всяко използване, така горният слой ще е чист.  Може да потопите молива в изопропилов алкохол спирт и после да го изтриете с носна кърпичка. За очните линии, които са с четка - нещата стоят по-друг начин. Тези продукти имат в съдържанието си съставки, които убиват бактериите. Важно е просто да не ги делите с никого. Не давайте на друг човек да използва вашата очна линия с четка.

 

Снимка: Pexels

 


Спирала

 

Те са много трудни за почистване - четката е с много реснички. Ако спиралата е втвърдена и изглежда развалена, най-добре я хвърлете. Ако много си я харесвате и още е пълна, сложете я за една нощ във фризера, за да бъдат убити бактериите. Спиралите също не бива да се споделят с други хора.

 

Снимка: Pexels


Червила

 

Може да премахнете нежно горния слой червило с носна кърпичка или салфетка. Друг вариант е да потопите продукта в алкохол за 10-15 секунди и тогава да изтриете със салфетка.

 

Снимка: Pexels


Продукти в бурканчета и шишета

 

Козметичните продукти, които са в бурканчета, малки шишенца и кутийки също трябва да се чистят. Става дума за очни линии, овлажнители, кремове. Най-добре е да отстранявате най-горния слой от тях, за да премахнете бактериите. Хубаво е и да устоите - да не бъркате в кутийките и бурканчетата с пръст, а да използвате шпатула или четка, която да почиствате редовно.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия