Перманентна очна линия - какво трябва да знаете за нея?

Ето някои подробности

2020-03-11 15:00:00
Перманентна очна линия - какво трябва да знаете за нея?
Снимка: Pixabay

Ако сте усвоили как да си нанасяте очна линия перфектно, сигурно ви е яд, когато вечер трябва да изтриете грима. А ако все още не успявате да овладеете това изкуство, колкото и време да минава, се Чудите дали да не спрете да ползвате този продукт. За всички има решение - може да заложите на перманентната очна линия.

 

Така няма да триете хубавите извивки или да се притеснявате, че никога няма да нанесете линията успешно. Перманентната очна линия се води татуировка и може да се сложи и на горния, и на долния клепак. "Татуировката може да бъде супер дебела или толкова тънка, колкото са миглите ви", казва Пирет Аава, козметик в Лос Анджелис, пред американското издание на "Cosmopolitan". Тя съдава илюзия, че миглите са по-дебели, тъмни и плътни, но без да си личи, че това е направено с грим - сякаш естествено изглеждат така.

 


Колко време издържат тези татуировки?

 

Нарича се "перманентна" очна линия, но тя не е вечна. Доктор Дули Русак казва пред изданието, че тя издържа 1-2 години, а Пирет Аава твърди, че в някои случаи може да изтрае и 5 години.
Болезнена ли е процедурата?Ясно е, че болката е субективно понятие за всеки. Все пак, това е татуирвока - така че определено има болезнен момент, когато машинката отпуска мастило в зоната на клепача. На повечето места използват специален крем, с който болката намаля и се чувствате по-комфортно.

 


Безопасно ли е?

 

Очите са чувствително място и трябва татуистът да е много внимателен. Д-р Русак и Пирет Аава смятат, че ако сте отишли на сертифицирано място с добра репутация и професионалисти, ще е безопасно да си направите перманентен грим. Направете обширно проучване, консултирайте се със специалисти и тогава изберете мястото. Хубаво е дори да поговорите с клиенти на студиото. При тази процедура важат същите правила като за другите татуси - нека личният ви лекар ви посъветва какво не бива да правите преди и непосредствено след нея. Например, трябва да се избягват определени лекарства, червено вино и др., за да се намали кървенето и да не се получи зачервяване.

 

Снимка: Pixabay


Подува ли се кожата?

 

Възможно е да има известно подуване около очите, както при всяка друга подобна процедура. Подуването би следвало да трае максимум 72 часа. За да намалите подуването, сложете торбички чай, съветва д-р Русак.

 


Странични ефекти

 

Освен подуването, могат да се появят зачервяване, кървене, дразнене. Това е нормално в началото и е обикновена реакция на организма. Но ако симптомите траят повече 3 дни, трябва да се консултирате с лекар, казва д-р Русак. Ако дразненето е нетърпимо и кървите много, отидете на лекар по-рано.

 


Как да се погрижите за татуса?

 

Избягвайте да плискате лицето и очите с вода за 48 часа. През това време не е хубаво да докосвате грима. Ако се появят гурели, не ги белете, чоплете и чешете - дори не бива да ги докосвате. Трябва да ги оставите да изчезнат сами. Иначе може да развалите грима, да навредите на цвета и процедурата да е била безсмислена. Ако излизате на слънце, носете очила. А когато вече всичко е наред и гримирате очите и с други гримове, премахвайте грима с нежен крем, а не с агресивен.

 

Снимка: Pixabay


Кога се възстановявате напълно от процедурата?

 

Може да отнеме 3-4 седмици кожата около очите да се успокои напълно.

 


Колко време след процедурата може да сложите грим?

 

Идеята на перманентната очна линия е да не слагате много грим след това. Със сигурност, не трябва да слагате спирала, молив, сенки, очни кремове и т.н., докато мястото не се възстанови напълно (3-4 седмици). Аава обяснява, че е хубаво след това да си вземете чисто нови и по-скъпи гримове, защото старите може да са пълни с бактерии, които да дразнят очите и кожата около тях.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия