5 съвета за нанасяне на очна линия

Вижте кои са те

2020-02-05 13:30:00
5 съвета за нанасяне на очна линия
Снимка: Pixabay

Да си слагаш очна линия си е истинско изкуство. Много хора трудно се научават да нанасят този грим и да извайват котешко око. Но очната линия е много хитова в последните години, прави погледът магнетичен и с нея създавате визия на фаталната жена. Ето и няколко съвета, които може да ви помогнат.

 


1. Намерете правилната очна линия

 

Ще нанесете този грим по-лесно, ако не купувате каква да е очна линия, а наистина качествена. Стилистът Марк Едио препоръчва да използвате очна линия с четка с остър и твърд връх за презицно нанасяне. Изберете очна линия с богата на пигменти формула.


Снимка: Pixabay


2. Започнете от края на клепача

 

Приемете жестоката истина - едва ли ще успеете да очертаете окото перфектно, като бюти инфлуенсърите, които виждате в Instagram. Но с много упражнения, ще се доближите до тях. Намерете линията и извивката, която най-много пасва на вашите очи. За по-прецизна извивка, започнете да рисувате линията от края на клепача, а не от началото му. Така по-лесно ще направите извивките еднакви.

 


3. Направете точки

 

Ако нямате много опит в слагането на очна линия, първо можете да си направите точки върху клепача, които да ви помагат за ориентация и които по-късно да свържете. Нека очертанията да са тънки и гледайте да са колкото се може по-близо до миглите.

 

Снимка: Pixabay


4. Не стойте прекалено близо до огледалото

 

Когато нанасяте грим, сигурно гледате лицето да е в максимална близост до огледалото. Трябва да сте внимателни, но не "залепяйте" окото за огледалото. Едио съветва да отстъпите леко назад и да наклоните главата назад, за да виждате по-добре. Не разтягайте кожата прекалено много.

 


5. Внимавайте с треперещата ръка

 

За някои хора е много трудно да изрисуват клепача прецизно, тъй като ръката им трепери и така извивките стават различни. Хубаво е да поставите кутрето си върху бузата, когато слагате очна линия - така ръката ще е по-стабилна. Някои хора слагат тиксо или лепенки между миглите и веждите, за да нанесат очната линия на правилното място.

 

Какво трябва да знаете за първото скубане на вежди?

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия