Копринени и сатенени калъфки: за блестяща коса и гладка кожа

Ето кои са предимствата им

2020-01-06 16:30:00
Копринени и сатенени калъфки: за блестяща коса и гладка кожа
Снимка: Pixabay

Копринените калъфки и сатенените калъфки са най-добрият избор за спане. Коприната е скъпа, луксозна и изтънчена материя, но не се притеснявайте - може да намерите копринени калъфки на достъпни цени. Дори да са малко по-скъпи от памучните, те са хубава инвестиция, тъй като действат най-добре на кожата на лицето и на косата. Те не причиняват такова търкане и така пазят лицето от алергии, дразнения на кожата, пъпки и т.н. А и косата се накъсва повече, ако спите на памучна калъфка. Копринените и сатенените калъфки я пазят по-мека и хидратирана.

 


Как памучните калъфки вредят на косата?

 

Джен Аткин, стилист на много холивудски знаменитости, казва, че памучните калъфки могат да увредят косъма. "Памукът абсорбира влагата, докато сатенът я задържа, затова когато лежите на копринена или сатенена калъфка, естествената мазнина от вашите кичури се задържа, а не бива изсмуквана", обяснява тя пред американското издание на "Cosmopolitan". Така косата остава подхранена, блестяща и плътна, а не суха. Това е много важно за хората с къдрава коса.

 


Защо да използвате сатенени и копринени калъфки?

 

Те запазват естествените мазнини на косата и така тя изглежда по-добре, както вече беше обяснено. Самият вид на сатенените и копринените възглавници е по-хубав, те изглеждат по-луксозни и може да са по-удобни, меки и стилни са. Много нежни са към кожата на лицето. Няма търкане на кичурите, когато лежите, тъй като материалът е по-качествен.

 

Снимка: Pixabay


Сатенена VS копринена калъфка

 

Струва си да инвестирате и в двете, а и двете са чудесен избор и еднакво добри. Естествено, сатенените калъфки са по-евтини. Но пък копринените са направени само от влакно коприна, докато сатенените калъфки не са от натурални влакна. Те са направени от други материали като полиестер, изкуствена коприна, найлон и т.н.

 


Ако не искате да се разделяте с памучната възглавница...

 

Има някои хора, които са свикнали много с възглавницата си, харесват си я и не искат да се разделят с нея. В такъв случай, може да увивате косата си в копринен шал или плат, преди да заспите. Това ще предпази косата.

 

Снимка: Pixabay

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия