Хит: Коса в два цвята

Нова тенденция при прическата

2019-07-26 16:30:00
Хит: Коса в два цвята
Снимка: Pixabay

Да боядисаш косата в два различни цвята става все по-голям хит през сезона. Това звучи като леко налудничава идея, но определено е този тренд е много актуален към момента, съобщават от "Teen Vogue".

 

Може да правите различни комбинации, няма правило, по което да съчетавате цветовете. В Instagram най-често се появяват снимки на коси в следните комбинации - розово и синьо, цикламено и кестеняво, черно и червено, русо и кестеняво, розово и оранжево, неоново зелено и синьо, неоново зелено и русо и т.н.

 

Вариантите са следните - или боядисвате лявата страна на косата в един цвят, а дясната - в друг; или предната част на косата е в едни багри, а задните кичури - в различни.

 

Разновидности на тази интересна прическа са показани в акаунта "BleachLondon" в Instagram. Това е профилът на фризьорски салон в Лондон. Косата, боядисана в два цвята, е вдъхновена от героинята на Кели Гарнър във филма "Bully" от 2001 г., смята творческият директор на салона, Алекс Браунсел.

 

Това несъмнено е нетрадиционна и шантава прическа, но е подходяща за смелите хора, които обичат да експериментират и да изглеждат различно и уникално.

 

"Това винаги се е считало за алтернативна прическа, дори леко вещерска", обяснява Алекс. "Може да е едновременно много дръзка и много изтънчена", добавя стилистката. Това е едно интересно позициониране на цветовете, по-различно от омбрето или кичурите, обяснява тя.

 

View this post on Instagram

A post shared by BLEACH (@bleachlondon) on

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия