Как да си направите професионален педикюр вкъщи?

Ето няколко съвета

2019-06-19 16:30:00
Как да си направите професионален педикюр вкъщи?
Снимка: Pexels

Искате да си направите педикюр за плажа или басейна, но не ви се ще да харчите пари и за това? Има начин да се справите сами и да си направите професионален педикюр вкъщи, ако следвате няколко съвета, пишат от американския "Cosmopolitan". Ето кои са те.

 


1. Почистете остатъците

 

Лакът на ноктите на краката обикновено издържа по-дълго и по-рядко го махаме. Дори да сте го изтрили, минете ноктите с качествен лакочистител отново - може да има засъхнали точици. А и по ноктите понякога оставят жълти петна, когато сте използвали тъмен лак, например черно или винено червено). Трябва ноктите да са перфектно изчистени.

 


2. Накиснете краката

 

След това трябва да накиснете краката в голяма купа, малко корито или във ваната - ако нямате друг вариант. Напълнете съда с топла вода и разтворете малко соли за вана. Постойте така няколко минути и релаксирайте.

 

Снимка: Pixabay

 

3. Оформете ноктите

 

След като ноктите са омекнали, вземете ножичка, изрежете и оформете добре ноктите. Може да използвате и пиличка, за да ги загладите. Ако често ходите на високи токчета и петите ви са напукани, потъркайте петите с пемза.

 


4. Масажирайте пръстите

 

Подсушете краката и пръстите. Намажете ги с лосион за тяло и крем за крака и масажирайте пръстите. После може да дезинфекцирате ноктите с памуче, което е било потопено в спирт.

 


5. Лакирайте

 

Когато ноктите вече са почистени, оформени и изсъхнали, просто започнете да ги лакирате. Най-добре е, ако имате разделители за пръсти, иначе може да изцапате с лак и кожата около ноктите. Нанесете лак по два пъти на всеки пръст, но първо изчакайте първия слой да изсъхне и тогава минете повторно.

 

Снимка: Pixabay

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия