3 съвета за почистване на велурените обувки

Ето как да махнете петната

2019-05-31 15:00:00
3 съвета за почистване на велурените обувки
Снимка: Pexels

Велурените обувки често се смятам за непрактични, защото не могат да се носят при дъжд и лошо време, както и за дълги разходки или походи. Обикновено остават на петна, когато сте ги намокрили в локвите и много трудно се почистват. Но пък си остават слабост на много хора, защото изглеждат стилно и шик. Ето и как е най-добре да почистите обувките от велур.

 

Ще се нуждаете от четка за почистване на обувки, бял оцет, кърпа и гума.

 

Снимка: Pixabay


1. Махнете мръсотията с четката

 

Първото, което трябва да направите, е да се опитате да махнете мръсотията, петната и праха от обувките с помощта на четка за почистване на обувки. Ако нямате така, може да използвате и четка за зъби или чиста четка за грим. Търкайте леко, само за по-упоритите петна и засъхнали мръсни частици може да търкате по-упорито. Важно е да чистите с четка, когато вече обувките са изсъхнали, а не докато са влажни.

 


2. Използвайте гумичка

 

Най-добре е да имате гума за обувки, но малката гумичка, с която триете рисуваното и писаното с молив, също ще ви свърши работа. Но първо я почистете - не бива по нея да има мръсотия. Търкайте силно с гумичката по-упоритите петна и мръсните части на обувката, за да може да ги премахнете.



3. Сложете оцет

 

Ако и гумичката не помогне, пробвайте да сложите бял оцет на петната на велурените обувки. Това е киселинна течност, което значи, че почиства много добре. Налейте бял оцет в малка купичка, потопете единия край на кърпата в течността и забършете обувките с кърпата. Ако петното не се маха, пробвайте няколко пъти. Но не изливайте оцет директно върху обувките и не потапяйте цялата кърпа в оцета. Белият оцет може за малко да промени цвета на обувките, но когато изсъхне - те ще бъдат отново в оригиналния цвят.

 

Снимка: Pixabay

 

Купувайте токчета следобед!

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия