Грешките, които повечето хора допускат след тренировка

2017-01-10 14:33:00
Грешките, които повечето хора допускат след тренировка
Снимка: iStock

Хората, които спортуват и държат на външния си вид, се интересуват как трябва да тренират и какво трябва да ядат преди и след тренировка.

 

Виж кои са нещата, които не бива да правиш след края на тренировката:

 

Да заспиш – колкото и да си уморен, не бива да заспиваш поне 2 часа след тренировка. На организма са му нужни минимум 120 минути, за да се забавят всички процеси и тялото да е готово за сън. Заспиването след тренировка е вредно за здравето, така че не го прави.

 

Да ползваш същата кърпа, която ползваш по време на тренировка – повечето хора няма една кърпа за тренировка и една за след това, а би трябвало. В противен случай рискуваш да възпалиш лицето си и да се сдобиеш с досадни пъпки.

 

 

Да ядеш – непосредствено след края на тренировката организмът активно гори калории. Затова е добре да го оставиш да завърши този процес и първото ти хранене след тренировка да бъде не по-рано от час.

 

Да не си вземеш душ – дори да живееш на няколко минути от фитнес залата, съветваме те да си вземеш душ там, защото 5 минути са напълно достатъчни потта да изсъхне и да покрие горния слой на кожата. След това бактериите започват да се размножават безпроблемно.

 

Да не се разтягаш – хората, които залагат на силовите тренировки, обикновено не отделят време за 20-30-минутен стречинг. Това обаче е голяма грешка и не се отразява благоприятно на тялото.

 

Да пиеш енергийни напитки – много хора се опитват да засилят метаболизма си, като след тренировка пият енергийна напитка. Те обаче, както ти е известно, са богати на захар и по-скоро ще забавиш процеса на горене на мазнини, отколкото да го ускориш.

 

Да не пиеш течности – след тренировка спокойно може да пиеш толкова вода, колкото ти се иска. Тя няма да попречи на горенето на калории, а и вредно да си жаден, а да на пиеш вода.

Автор: TeenProblem

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия