Най-добрите фитнес упражнения за момичета

2016-09-19 12:15:00
Най-добрите фитнес упражнения за момичета
Снимка: iStock

Почти всяко момиче има проблеми с определени зони на тялото, най-често това са дупето, трицепсите, бедрата и коремчето. Ако искаш тези части на тялото ти да бъдат перфектни, трябва да положиш доста повече усилия в сравнение с останалите.

 

Виж фитнес упражненията, които си предлагаме и които се концентрират именно върху проблемните зони. Благодарение на тях ще може да оформиш тялото си и да се чувстваш добре в кожата си.

 

Страничен планк – при това упражнение са натоварват основно косите коремни мускули, които доста от традиционните упражнения не засягат.

 

 

Свещ – според специалистите тази поза предотвратява появата на целулит. Също така тя релаксира голяма част от мускулите по цялото тяло. Ако не можеш да изпълниш правилно стойката, легни срещу стена и изпъни вертикално краката си върху нея.

 

Лицеви опори – не, те не са предназначени само за момчета. Може да са трудни, но без тях няма да имаш така желаното тяло. Това упражнение тренира горната част на тялото и гори доста калории. Редовните лицеви опори ще ти помогнат да стегнеш ръцете си и гръдните си мускули и ще тонизират корема и гърба.

 

Трицепс екстензия с гира – това упражнение се харесва на голяма част от дамите и те го използват за стягане на трицепса, гърба и раменете. Препоръчително е да го правиш с леки тежести и много повторения в серия.

 

Балетен клек – това движение от класическия балет се използва за работа върху вътрешната част на бедрата. Оформя средните и малки седалищни мускули, които са отстрани на дупето, благодарение на които ще придобиеш крака като на танцьорка.

 

Глутеус мост – упражнението е подходящо за заобляне на седалищните части. То заздравява долните мускули на гърба, което може да те спаси от болки в кръста.

 

Изкачване на стъпала – това упражнение набляга основно на седалищните мускули и прасците. Прави стойката стройна и елегантна, но същевременно долните крайниците стават силни. Изкачването на стъпала работи върху предните бедрени мускули, понеже именно те издигат тялото срещу съпротивлението на височината.

 

Мъртва тяга с един крак – благодарение на това упражнение ще тонизираш своите седалищни мускули, като същевременно ще активираш цялото си тяло.

 

Избери си 4-5 от упражненията, които сме ти предложили и прави по 3 серии с 10 повторения. Ако искаш да изгориш максимум калории, почивай между сериите възможна най-малко. На другия ден съчетай другите 4-5 упражнения и т.н.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия