Упражнения за красив, секси и стегнат бюст

2016-09-02 11:59:00
Упражнения за красив, секси и стегнат бюст
Снимка: iStock

Когато отиваш на фитнес, най-вероятно правиш упражнения за стягане на бедрата, дупето или корема. Има обаче и няколко упражнения за бюста, които не бива да пропускаш. Когато човек тренира и иска да се отърве от излишните килограми, бюстът страда най-много. Затова трябва да полагаш допълнителни усилия за него, за да изглежда максимално добре и след като отслабнеш.

 

Виж кои са упражненията, които трябва да правиш поне 4 пъти седмично:

 

Упражнение с медицинска топка – застани с широко отворени крака. Сложи пред себе си медицинска топка. Наведи се, вземи я и вдигни над главата си. След това я пусни на нивото на таза. Ако искаш може да отпуснеш топката и между коленете за допълнително натоварване. Повтори упражнението 20 пъти в рамките на 1 серия. Направи 2-3 серии в рамките на една тренировка.

 

 

Лицеви опори – това е идеалното упражнение за стегнат бюст. Може да ги правиш както във фитнес залата, така и у дома. Лицевите опори ще окажат благоприятно влияние както на гърдите ти, така и на гърба. В началото ще ти бъде трудно да правиш по много бройки, но с течение на времето ще свикнеш и ще се радваш на добрите резултати.

 

Упражнения с фитбол и гирички – ще ти бъде необходима фитнес топка (фитбол) за това упражнение. Стъпи на пода и използвай краката си за опора. Вземи по една гиричка във всяка ръка и вдигай ръцете си нагоре.

 

Вдигане на тежести от легнало положение – вземи си постелка за йога и по една гиричка във всяка ръка. Вдигай ръцете си право нагоре, като ги събираш накрая. Същото упражнение може да правиш и във фитнес залата както с гирички, така и с по-лека щанга и на специален уред.

 

Кофички – това е едно чудесно упражнение за стегнат бюст. Седни на пейката във фитнеса, на стола или на леглото у дома. Сложи ръцете си отстрани на тялото, като пръстите ти трябва да сочат напред. Изпъни краката си и използвай единствено ръцете си, за да се повдигаш и спускаш. Повтори упражнението 20 пъти и направи още 1 серия към края на тренировката.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия