Фитнес упражнения

2016-02-23 17:53:00
Фитнес упражнения
Снимка: freedigitalphotos.net

Днес е много модерно да се спортува във фитнеса. Това, което не знаеш обаче е, че подобна фитнес програма можеш да си съставиш и вкъщи. Ето с какви упражнения.

 

За цялостен тонус. Застани с крака, разтворени на ширината на раменете и с успоредни стъпала. Клекни, докато дупето ти опре в петите и постави ръце на пода от двете страни на стъпалата си. Подскочи назад, до позиция за лицева опора. Ръцете трябва да са изпънати, гърбът – изправен, коремните мускули да са стегнати, а дланите да са точно под линията на раменете ти. Направи една лицева опора – свий лактите и наклони гръдния кош към пода, а после отново изправи ръце. Приплъзни колкото можеш напред до клекнало положение и се върни в изходна позиция. Повтори 10-15 пъти.

 

За оформени ръце. Застани в позиция за лицева опора с ръце на пода и крака, разтворени на ширината на раменете, като тежестта ти пада на пръстите на краката. Като държиш гърба изправен, коремните мускули – стегнати, а бедрата и коленете – изпънати, започни да местиш тежестта от дланите към лактите, ръка по ръка. Направи обратното движение, пак ръка по ръка, докато се върнеш отново в стартова позиция. Не забравяй да държиш бедрата стегнати, а гърба – изправен. Не изпускай и коремните мускули. Опитай да направиш поне 10 повторения.

 

 

За стегнат бюст. Легни на топката за упражнение, държейки дъмбели във всяка ръка, като дланите ти са насочени нагоре. Вдигни тежестите, докато ръцете ти се срещнат над гърдите ти. Опитай се да не сгъваш лактите си и контролирай движенията си. Направи пауза, след като събереш ръцете си, стегни гръдните си мускули и се върни на стартова позиция. Направи между 10 и 15 повторения.

 

За дупе. Легни по гръб с ръце до тялото, свити в коленете крака, лявото ти ходило е стъпило на пода, а дясното сочи нагоре. Използвай като опора лявото стъпало, за да повдигнеш бедрата си от земята на еднакво разстояние. След като се повдигнеш максимално, трябва да завъртиш петата на дясното си стъпало навън, без бедрата ти да се снижават. Прибери разгънатия крак обратно и върни дупето на пода. Направи по 10-15 повторения на всеки крак.

 

За оформена вътрешна част на бедрата. Застани със събрани крака, а после направи енергична крачка на твое дясно. Докато кракът ти се приземява, сгъни другия крак и приклекни, като се опиташ да държиш главата и раменете си изправени. Левият ти крак трябва да остане изпънат. Прибери десния крак в изходна позиция и повтори с левия. Направи 12-15 повторения с всеки крак.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия