Ценни съвети за трениращите рано сутрин

2016-02-01 12:05:00
Ценни съвети за трениращите рано сутрин
Снимка: iStock

Има хора, които предпочитат да станат сутрин рано и да тренират преди работа/училище. Ако и ти си от тях, виж няколко съвета, които ще ти бъдат от полза:

 

Не пропускай загрявката – някои хора я подценяват и след това си навличат сериозни здравословни проблеми, защото липсата на загрявка често води до нежелани травми.

Рано сутрин хубавата загрявка е от още по-голямо значение, защото тялото ти още се събужда и не е в най-добрата си форма.

Ако направиш грешката да отидеш във фитнес залата и направо да се захванеш с тежестите, рискуваш да не довършиш тренировката си поради някаква контузия и/или нараняване.

Затова разгрей хубаво и дай възможност на мускулите си да свикнат със свиването и отпускането, преди да започнеш да ги натоварваш.

 

Не пропускай закуската – разбира се, това не означава да се наядеш и да ти стане тежко, но задължително трябва да хапнеш нещо леко, преди да започнеш да тренираш. Ако не си падаш по хапването сутрин рано, то поне изпий един протеинов шейк преди тренировка.

 

Не забравяй за мотивацията – хубаво е да си мотивиран, за да може да ставаш сутрин рано и да тренираш с удоволствие. Нещата, които те мотивират може да бъдат най-различни – искаш секси тяло за лятото, инструкторът ти е адски секси, искаш да свалиш ново гадже и т.н., важното е да има поне едно, за да бъдеш редовен с тренировките и да постигнеш така желаните резултати.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия