Защо да посетиш кундалини йога

2015-12-13 15:03:00
Защо да посетиш кундалини йога
Снимка: freedigitalphotos.net

Кундалини йогата е творческата енергия на човек. Смята се, че това е енергията на съзнанието. Когато потокът на тази енергия се увеличи, започваш да чувстваш повече радост, щастие и оптимизъм, живееш по-пълноценно. Изпълнява се чрез специални дишания, положения на тялото и медитация. Кундалини енергията пък е осъзнаването, че хората са тук, за да си помагат и да вървят нагоре към светлината. Първият, който показва на Запад кундалини йогата е Йоги Баджан. Прави го през 1969 г. Преди него кундалини йогата е практикувана само от избрани хора и се е предавала от уста на уста. Ето още информация за този странен вид йога.

 

 

Какво включва всеки клас по кундалини йога? Часът включва кратка лекция и загряване с леки упражнения, които релаксират мускулите, затоплят тялото и го подготвят. Всеки клас започва с мантрата „Онг намо гуру дейв намо” („Прекланям се пред божествената мъдрост, учителя, който е в мен”).  Мантрата се свързва с така наречената Златна верига от учители, носи защита и привлича повече ангели и духовни същества, които да лекуват и помагат по време на йогата. Прави се крия (сет). Това е серия от упражнения и дишане, оставени от майсторите на кундалини йога преди много години. Специалните дишания, разтягания, позиция на ръцете и тялото (мудри) отварят потока на енергията и тя премахва блокажите. Има медитация и дълбока релаксация, по време на която ученикът е легнал на пода, релаксира с музика около 1 1 минути - учителят помага да релаксираш всички мускули, може да свири на гонг или на кристални купи, което ще ти помогне да отвориш чакрите, да си здрав/а и силен/а. Всеки кундалини йога клас завършва с песен за хората в залата. Песента е древна ирландска благословия. Накрая се изпява дълго „Са-а-ат нам", което балансира енергията на всички.

 

Много често участниците в семинарите плачат, което показва, че освобождават стари ненужни програми и енергии, поети от други хора, които най-вероятно са ги заляли с лоши вибрации. Също така е възможно да се излекуват и травми от детството. Някои хора успяват да простят на себе си и на хората, които са ги наранили. Така постигат мир със самите тях и околните.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
npp
преди 8 години

тия индийските са голяма диария


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия