Защо да тренираш сутрин

2015-10-11 11:56:00
Защо да тренираш сутрин
Снимка: freedigitalphotos.net

Повечето хора нямат време да посветят сутринта си на тренировките или просто предпочитат да пропилеят това време да се излежават в леглото. Истината е, че час повече няма да задоволи нуждата ти за сън. Вместо да го пропиляваш, иди на тренировка през това време. Ето защо.

 

Ще се чувстваш добре цял ден. Практикуването на който и да е спорт сутринта ще ти даде енергия и ще ти помогне да си свършиш задълженията през деня по-лесно. Също така ще повиши настроението ти.

 

 

Ще имаш желанието да ядеш здравословно. Това, че си станал/а рано ще засили ентусиазма ти да продължиш деня си по здравословен начин и да не хвърляш сутрешните си усилия напразно, изяждайки най-мазния дюнер. Доста хора пропускат закуска, защото не са гладни, нямат време, тъй като са се успали за работа или заради изобилието ѝ. А сега, след като си изразходил/а голяма доза енергия сутринта, ще имаш огромно желание и все ще намериш време да хапнеш. Не забравяй, че закуската е най-важното ядене за деня.

 

Ще бъдеш по-малко стресиран/а. Доказано е от специалисти, че хората, които тренират сутрин имат по-пълноценен живот и редуцират стреса си, тъй като отиват спокойни на учебното/работно място.

 

Пий кафе преди да отидеш на тренировка. Кофеинът ще те събуди, ще ти даде енергия и ще засили издръжливостта ти. Но в никакъв случай не забравяй да хапнеш нещо, дори и малко преди да пиеш кафе, тъй като консумацията му на гладно може да навреди доста на стомаха ти.

 

Ще изразходваш повече калории. Доказано е, че тренировка на почти празен стомах ще те накара да изгориш с 20% повече калории, отколкото по което и да било друго време на деня.

 

Ще разшириш кръга си от приятели и познати. Социалният живот е от особена важност за младите хора. С посещението на тренировки ще се запознаеш с много нови хора, ще се разбирате да излизате и ще се забавлявате. Освен това там можеш да срещнеш и любовта на живота си, кой знае? Също така ще разказваш на приятелите си забавни случки от тренировките.

 

Да, знаем, че е трудно да ставаш рано и да промениш режима си, за да тренираш сутрин, както и че си свикнал/а да посещаваш залата вечер. Но е много по-полезно да ходиш на тренировки сутрин поради гореспоменатите причини.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия