Танците също могат да бъдат спорт

2015-06-15 20:19:00
Танците също могат да бъдат спорт
Снимка: freedigitalphotos.net

Танците са един от най-добрите начини да се позабавляваш. Обичаш да ходиш на дискотека, нали? Всеки млад човек обича да се отпусне и да потанцува, проблемът е, че повечето младежи се срамуват. Те смятат, че не са достатъчно добри, че всички ги гледат или че просто това не е за тях. Няма такова нещо, ти много добре знаеш, че танцуването е нещо прекрасно и не е нужно да си виртуоз, за да се разкършиш малко. А мислил/а ли си, че танците могат да заменят скучната ти тренировка във фитнеса?

 

Не всеки обича да спортува, това е факт. Има хора, на които им се отдават всякакви спортове, те могат да тичат, да играят тенис, да се съберат с приятели и да са номер едно в баскетбол. Но има и други, които сякаш хич не се справят с това начинание. Отборните игри не им се отдават, а пък тичането в парка е изморително. Да не говорим за скучния фитнес, който изобщо не е за всеки човек.

 

Затова добро решение са танците. Така можеш да се забавляваш, докато слушаш любимата си музика и едновременно с това топиш мазнини. Струва ти се невъзможно? Всъщност е съвсем реално.

 

 

На първо място можеш да се спреш на любимата си музика. Обичаш латино? Отивай да танцуваш в някоя школа по латино танци. Ако не ти хареса и това не е за теб, пробвай модерни танци или народни.

 

Танците могат да ти помогнат в борбата с килограмите, защото те са кардио упражнения. Всъщност няма значение дали тичаш в парка, караш колело, скачаш на въже или играеш хоро. Това е кардио, което те кара да топиш мазнини. Две или три тренировки седмично, ще те направят много по-слаб/а.

 

Танците раздвижват цялото тяло. Важно е да накараш мускулите да работят. Това при фитнеса се постига с много разнообразни упражнения. При танците няма какво да му мислиш, просто се отдаваш на музиката и се наслаждаваш на ритъма.

 

Зумбата също е решение. Това е много популярен съвременен спорт, който ти помага да стегнеш тялото си и да отслабнеш. Той е съпроводен от музика, а има и упражнения дори с гирички. Затова е чудесно решение за момичета, които искат да свалят килограми.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия