Синдромът на слабите крака

2015-06-09 21:01:00
Синдромът на слабите крака
Снимка: freedigitalphotos.net

Защо тренировките на краката са важни? Съществуват куп групи във фейсбук и клипове в ютюб, които осмиват момчетата с добре развит и мускулест торс и слаби крака. Синдромът категорично е именуван кльощави крака или “chicken legs”. Ще се спрем на няколко прости правила, които могат да те спасят от канонизирането ти за “chicken legs” притежател.

 

Осъзнай нуждата от тренировките за крака. Да, истина е, че момичетата се впечатляват първо от мускулите на гърдите и ръцете ти. Вярно е, че раменете са първата издайна черта за мъжественост. Никой обаче не ходи на ръце по улицата. Мускулите на краката играят важна роля за цялото тяло. От това колко са развити краката ти зависи каква ще бъде стойката на торса ти. А стойката от своя страна е фундаментът върху който лежи правилното изпълнение на всяко упражнение за торса. Ако си прегърбен и с прекалено изнесени напред рамене, резултатите ти на лежанката ще бъдат значително по-ниски от тези на приятелите ти, които ходят изправени. Изкривената стойка влияе също и на упражненията за гръб – нито набиранията ти ще удрят директно широкия гръбен мускул, нито гребанията на тренажор или с щанга. Вместо това фокусът ще се измества върху бицепсите. Може и да направиш големи ръце, но впечатляващ гръб – никога.

 

 

Стрийт фитнесът и упражненията за крака. Не е вярно, че ако тренираш само на съоръженията за набирания и кофички няма как да натовариш качествено квадрицепсите и прасците си. Отличен вариант са клековете с подскоци. Ако имаш прекалено слаби крака, но развит торс, тежестта на горната част на тялото ти ще бъде достатъчна да натовариш краката. Изпълняваш пълен клек, докато тазът не се доближи на десетина сантиметра от пода и се изправяш рязко с подскок. Струва ти се прекалено лесно? Опитай напади с подскоци. Това са редувания на левия и десния крак с подскоци. Все още ти е прекалено лесно? Добави тежест. Раница на гърба с допълнителни 5кг или две туби с минерална вода под мишници са не лош вариант. Клековете с по-малко на възраст момче от теб също са ефективни. Нека седне на раменете ти, докато сте близо до катерушката, така че да може да я използва за захват и опора. Изпълнявай клековете внимателно, за да не се нараните и двамата.

 

Спринтове. Фантастичен метод за да напомпаш краката си. Ако се чувстваш прекалено напреднал – добави тежест. Раница пълна с учебници и книги или специално пригодена за това ризница с тежести – изборът е твой. Тичай, докато не усетиш, че мускулите ти ще експлодират.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
tonybadams
преди 8 години

Илюзия :)С намаляването на земното магнитно поле никакви упражнения не могат да наравят краката силни. Може единствено да се симулира някакъв размер.Но истински силните крака се развиват по шаолинската система.НО за останлите не разкривам повече никакви тайни


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия