Храни и упражнения за плосък корем

2015-05-14 14:13:00
Храни и упражнения за плосък корем
Снимка: thinkstockphotos.com

Още малко и ще може да сложиш банския и да събираш тен по морето и на басейните. Със сигурност обаче искаш да изглеждаш максимално добре, когато си на плажа. Възможно е коремчето ти да стане по-стегнато и привлекателно, ако промениш менюто си и вкараш следните храни в него:

 

Яйца – те съдържат в себе си леуцин, който подпомага усвояването и горенето на мазнини от организма, като по този начин стабилизират нивото на захар в кръвта.

 

Риба – това е една изключително полезна храна, която съдържа протеини, които поддържат нивото на захар стабилно.

 

 

Пълнозърнест хляб – ако не можеш да премахнеш напълно хляба от менюто си, замени го с пълнозърнест.

 

Зелени зеленчуци – има голямо разнообразие на пазара от зелени зеленчуци – броколи, зеле, зелен фасул, айсберг, рукола, спанак и др. Може да ги консумирате както сурови, така и сготвени.

 

Целина – добре е редовно да ядеш целина, защото тя помага на човек да пречисти организма си от натрупалите се токсини в тялото. Също така целината подпомага храносмилането и възпрепятства задържането на вода.

 

Канела – тази вкусна подправка, която отива на голяма част от сладкишите, регулира успешно чревната форма. Една чаена лъжичка дневно е напълно достатъчна.

 

Орехи – те са полезни за мозъка, поддържат теглото стабилно и прочистват организма от оксиданти.

 

Упражнения за плосък корем:

 

1. Сядаш на пода с широко разтворени крака, стягаш коремните мускули и се навеждаш бавно напред, докато не докоснеш с ръце пръстите на краката си. Първоначално може да ти е трудно, особено ако не спортуваш редовно и не си се разтегнал/а хубаво, но постепенно ще успееш, просто не се отказвай. Направи 5 повторения.

 

2. Легни на пода със свити в коленете крака. Сложи ръцете си зад тила и започни да правиш къси коремни преси, така че да усещаш леко напрежение в горните мускули на корема. Направи 25-30 повторения.

 

3. Легни на пода и кръстосай краката си, като ги вдигнеш във въздуха и образуваш прав ъгъл. Сложи ръцете си зад тила и започни да правиш къси коремни преси, като трябва да усещаш леко напрежение в горните и средните мускули. Направи 20 повторения.

 

4. Седни на пода с прибрани крака. Стегни коремните си мускули и започни да се навеждаш напред с изпънати ръце, стараейки се да достигнеш пръстите на краката си. Направи 25 повторения.

 

5. Легни на пода с вдигнати кръстосани крака, свити в коленете. Сложи ръцете си на тила и започни да изпълняваш усуквания настрани, така че да има напрежение в страничните мускули на съответната страна. Направи по 20 повторения в посока.  

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия