Няколко причини да правиш клякания всеки ден

2015-05-12 15:15:00
Няколко причини да правиш клякания всеки ден
Снимка: thinkstockphotos.com

Знаеш, че трябва да спортуваш редовно, но те мързи. Ако нямаш достатъчно свободно време, за да ходиш на фитнес, то може да правиш упражнения поне у дома. Виж няколко причини да клякаш всеки ден:

 

Укрепваш и тонизираш коремните си мускули – когато човек кляка, той напряга напречните мускули и ректус абоминус, което води до стягане и оформяне на корема.

 

Стягаш краката и дупето – колкото повече клякаш, толкова по-стегнати и тонизирани крака ще имаш, благодарение на чистата мускулатура, която ще изградиш с времето.

 

 

Ще си подобриш стойката – по време на клякане се използва горната част на гърба, което помага за стабилизиране на стойката на тялото чрез укрепване на мускулите, които са отговорни за правилната поза.

 

Ще увеличиш силата и мощта си – кляканията правят краката, прасците и всички двигателни мускули ти по-силни. По този начин се стимулира изграждането на мускулните хормони, които водят до цялостно укрепване на тялото.

 

Ще подобриш мобилността в бедрата и глезените – с помощта на кляканията имаш възможност да увеличиш обхвата на движение в бедрата и глезените, което ще помогне за намаляване болките в кръста и коленете. По този начин може да подобриш мобилността, без да натоварваш ставите си.

 

Няколко упражнения, което е добре да правиш у дома:

 

Постави тежестта си на десния крак, повдигни левия и го сгъни в коляното. Постави двете си ръце нагоре и навън пред теб на нивото на раменете. Приклекни с десния крак, задръж 10 секунди и се изправи. Направи по 10 повторения с всеки крак.

 

Разкрачи краката си на широчината на раменете и вдигни ръце над главата. Направи мах с ръцете назад, като в същото време приклекнеш с двата крака, докато бедрата станат успоредни на земята. Задръж 10 секунди и изправи. Направи 10 повторения.

 

Вземи топка в ръцете си, разкрачи краката си на широчината на раменете и сгъни коленете, така че бедрата да се изместят назад и надолу, докато станат успоредни на земята. Задръж така 10 секунди и се изправи. Направи 10 повторения.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Martyyy2
преди 9 години

Хихихихихихи


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия