Защо жените не обичат да спортуват?

2015-04-02 14:01:00
Защо жените не обичат да спортуват?
Снимка: thinkstockphotos.com

И мъжете, и жените знаят колко е полезно да се спортува, но докато господата често са във фитнес залата, дамите предпочитат да мързелуват или да ходят на кафе с приятелки. Наскоро направено проучване показва, че една на всеки шест жени, спортува редовно.

 

Има най-различни причини поради които дамите избягват физическата активност. Някои не искат да се потят на публично място, други пък не харесват условията и публичните съблекални.

 

 

Статистиката показва, че една на всеки шест жени, е спортувала в детските си години, а при мъжете е всеки трети. Всяка трета от пет представителки на нежния пол никога не е спортувала, което е двойно повече, отколкото при мъжете.

 

По време на тийнейджърските години само 33% от момчетата не са спортували, докато останалите са се занимавали с активни тренировки. Разбира се, има и жени, които са често във фитнес залата и имат по 48 тренировки годишно. Което не е малко, но пък мъжете имат средно по 65 тренировки във фитнес залата в рамките на година.

 

Жените осъзнават, че не спортуват достатъчно и повечето от тях искат да полагат повече усилия за фигурата си и да изглеждат по-добре. Защо обаче не го правят, така и не става ясно. В същото време дамите са по-склонни да спазват диети от господата, които предпочитат да оформят телата си с редовни тренировки във фитнес залата.

 

Не е нужно човек да прекалява със спортуването, специалистите са на мнение, че две тренировки седмично са напълно достатъчни, за да бъде човек в добро здравословно състояние.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия