Няколко причини, поради които мускулите ти не растат

2015-03-07 16:02:00
Няколко причини, поради които мускулите ти не растат
Снимка: freedigitalphotos.net

От известно време тренираш и мечтаеш да постигнеш перфектно тяло. Всеки тийнейджър иска да изглежда супер и да бъде привлекателен, а спортът е чудесен начин да постигнеш готино тяло. Но понякога усилията не се увенчават с успех, ако не са насочени в правилната посока. Тренираш, а резултати няма? Защо?

 

Нямаш търпение. Като всеки човек, започнал да тренира наскоро, нямаш никакво търпение и искаш резултати веднага. Това е невъзможно, дай си време. Тялото трябва да реагира на натоварванията и вероятно отначало ще имаш мускулна треска, но не и по-големи мускули. Не очаквай след месец да изглеждаш като Аполон. Дай си време и не се отказвай от тренировките.

 

 

Не си избрал подходящ план. При начинаещите това е една от най-честите грешки. Не си наясно какво трябва да правиш във фитнеса и не знаеш коя тренировка е подходяща за теб. Просто гледаш какво другите правят. Добре е да се посъветваш със специалист, който да изгради тренировъчна схема и хранителен режим за теб. Така можеш да постигнеш целите си много по-лесно.

 

Нямаш правилна стойка. Това е опасен проблем, защото можеш да се контузиш сериозно. Когато стойката ти не е добра, не натоварваш мускулите, а кръста, ставите. Това означава две неща: няма да имаш резултати и можеш да се контузиш много лесно.

 

Правиш много кардио. Кардиото е чудесно, особено ако искаш да свалиш килограми. То дава издръжливост, гори много мазнини, но и протеини. Ако искаш да качваш маса, не бива да правиш много кардио.

 

Не разнообразяваш упражненията си. Някои хора свикват да правят една и съща тренировка и не искат да променят упражненията. Това не е добра идея. Отначало можеш да правиш еднакви тренировки, за да привикне тялото към спорта. След първия месец трябва да започнеш да разнообразяваш с нови упражнения. Така ще даваш предизвикателства на тялото и то няма да привикне към дадени упражнения.

Прекаляваш. Няма смисъл да се претоварваш, защото преумората води до регрес. Възстановяването включва хранене и сън. Не може да очакваш резултати, ако тренираш усилено всеки ден, а не се наспиваш. Важно е и да се храниш много добре, наблягай на храни като месо, яйца и мляко.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия