Фитнес храните, от които имаш нужда

2015-02-22 13:02:00
Фитнес храните, от които имаш нужда
Снимка: freedigitalphotos.net

Фитнесът е един от най-модерните спортове в последно време. Все повече хора започват да тренират във фитнес залата. Този спорт може да ти донесе много плюсове, защото е ефективен, модерен и е подходящ за градския начин на живот. Фитнесът е достъпен и не е нужно да влагаш много пари, за да го посещаваш, освен това помага за извайването на тялото. Разбира се, ако искаш красиво тяло, трябва да тренираш, но и да се възстановяваш. Храната и сънят са еднакво важни. Ако не се наспиваш и ядеш некачествена храна, не очаквай прогрес във фитнеса. Сега ще поговорим повече за фитнес храните, които ще ти бъдат от полза.

 

Сладки картофи. Те са много полезни, дори за нетрениращите. Съдържат големи дози витамин С, което подобрява състоянието на имунната система и ни предпазва от вируси. Освен това, сладките картофи съдържат много протеини, които действат благотворно на възстановяването на организма след тежка тренировка.

 

 

Банани. Повечето момичета смятат, че от бананите се пълнее и ги избягват. Всъщност, ако тренираш, няма да надебелееш от бананите. Те са богати на калий и дават много енергия на тялото. Бананите са толкова полезни, колкото и изотоничните спортни напитки, според проучвания. Хубаво е да хапваш банан на закуска.

 

Яйца. В никакъв случай не бива да пропускаш яйцата, ако тренираш. Те са източник на чист протеин, който ще те вдигне на крака след изтощителна тренировка. Яйцата съдържат мазнини в жълтъците, освен това прекаляването не е особено полезно, можеш да се натровиш. Хапвай по няколко жълтъка, останалите ги оставяй и яж само белтъците.

 

Сьомга. Погрешно е схващането, че сьомгата не се препоръчва, защото е мазна. Всъщност тя е много полезна храна, защото съдържа голямо количество Омега-3 мастни киселини. Недей да я ограничаваш, а ако ти е скъпа, можеш да я замениш с по-евтините херинга или риба тон.

 

Говеждо месо. Повечето трениращи хапват пилешко, защото е бедно на мазнини. Но пилешкото бързо омръзва. На помощ идва говеждото, което е много богато на протеини и аминокиселини. То дава много сили и възстановява тялото.

 

Извара. Тя е чудесен фитнес продукт. Можеш да я ядеш по различни начини, защото се комбинира отлично с месо, зеленчуци и подправки. Тя е богата на протеини и аминокиселини, а е бедна на мазнини. Можеш да ядеш извара всеки ден.

 

Зехтин. Студено пресованият зехтин е много полезен. Той понижава нивата на „лошия“ холестерол в тялото и се бори със свободните радикали. Той е добър източник на мазнини и можеш да подправяш храната си с него.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия