Запали гърдите

2015-01-11 12:05:00
Запали гърдите
Снимка: freedigitalphotos.net

Тези които не тренират не могат да разберат как мускулната треска след тренировка е мерило за това колко качествена е била тя. Щом не можете да се качите по стълбите, например, значи сте работили върху краката здраво и пълноценно. Сега ще поставим акцента върху всички зони на гръдните мускули – тези толкова уважавани от всички представители на мъжкия пол мускулни влакна.

 

Точната комбинация от серии и повторения. Точната комбинация от серии и повторения, упражнения и техники за тази цел обаче често се изплъзва или подценява – особено при хора с известен опит в тренировките. Колкото повече тренирате, толкова по-трудно е да повредите мускулните си влакна. Но не и днес. Програмата тук е заредена с високо интензивни техники за предизвикване на чудовищен растеж. Начинаещите нека се придържат към своите базови програми, а тези които се считат за среднонапреднали или напреднали нека опитат това предизвикателство.

 

Тези техники ще запалят гърдите ви. Ще разбият застоя и ще ви донесат чудесно помпане, а след него? Познахте – няколко дни ще имате мускулна треска. Заради високото си ниво на интензивност и силни усещания, това е тренировка, която със сигурност ще искате да повторите, но това не бива да бъде често. Правите ли го, рискувате да претренирате сериозно.

 

 

Началото е удар върху гърдите с изтласквания от трите главни ъгъла. Първи е полулегът или наклонената лежанка. Веднъж с щанга, а след това със дъмбели. След това минавате на обратен наклон с широк хват, за акцент върху външната част на гърдите. При изтласкванията на машина, където тежестта се контролира лесно, само премествате ограничителя на по-горна плочка за да правите негативни повторения или свалящи повторения, за допълнително изтощаване на мускула. Следват флайсове в суперсерия и частични повторения и лицеви опори, които по принцип не са трудни, когато мускулите са свежи.

 

Завършвате с кофички, като правите само много бавни спускания – 10 секунди на повторение, за да се постави акцент върху ексцентричната контракция. Упражненията са Изтласкване от полулег с щанга – 2 серии по 12 повторения. След това същото упражнение, но с дъмбели – 3 серии с по 10, 8 и 6 повторения. Последвани от изтласкване с щанга от обратен наклон – 4 серии с 10, 8, 8 и 6 повторения. Следва хоризонтално изтласкване на машина в 3 серии с по 8 повторения. Идва флайсът на пек-дек 3 серии по 10 повторения, веднага последвани от лицеви опори до отказ. Последни са негативните кофички в 3 серии по 10 повторения.

 

Изберете тежестта така, че да стигнете до отказ в предписаните повторения. В програмата не са включени загряващите серии – загрейте старателно. Правете тренировката веднъж на 2-3 месеца и разбийте спирането на силовите си постижения.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия